2024. május 19. - Ivó, Milán

SZDSZ: ingyenes oltást a tanároknak!

Ingyenes védőoltást kér az új típusú influenza, az A/H1N1 ellen a pedagógusoknak az SZDSZ most megalakult oktatási és kulturális kabinetje - áll a párt MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
2009. szeptember 6. vasárnap 14:42 - HírExtra
Skaliczky Andrea, a testület vezetője a kabinet első ülése után azt javasolja, hogy az oktatás folyamatossága fenntartásának érdekében, a közelgő A/H1N1-járványra való tekintettel a pedagógusok - különös tekintettel a közoktatásban dolgozók, de a felsőoktatásban alkalmazottak is - kapják meg az új influenzavírus elleni védőoltást.

A közlemény szerint a párt - amelyet "új SZDSZ"-ként említenek - oktatási és kulturális kabinetjének munkájában több liberális szakértő is részt vesz, többek között John Emese, Mikes György, Körmendi Ferenc. A kabinet mellett működő szakpolitikai műhelyben pedig képviseltetik magukat vidéki SZDSZ-tagok, önkormányzati képviselők, valamint az Új Generáció fiataljai is.

Az önkormányzati kabinettel - amelynek megalakulásáról augusztus 11-én tájékoztatta az SZDSZ az MTI-t - együttműködve a Skaliczky Andrea vezette testület érdeklődéssel várja a költségvetés tervezetét, hogy áttekinthesse és megvitathassa az önkormányzati gazdálkodást érintő megszorításokat, hiszen "a jövő évi büdzsé jelentős forráskivonást tartalmazhat a közoktatás, valamint a kultúrafinanszírozás területén is" - zárul a közlemény.

Retkes Attila, az SZDSZ elnöke még július 12-én, megválasztásának napján közölte, hogy a párt teljes szervezeti megújításán dolgozik majd, amelybe beletartozik hét szakpolitikai kabinet felállítása. Ezeket hiteles, "nem lejáratott szakpolitikusok fogják vezetni" - tette hozzá akkor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását