2024. május 18. - Erik, Alexandra

Megszorítások jönnek az oktatásban is?

Januártól harmadával kevesebb jut a rászoruló gyerekek ingyenes étkeztetésére, megszűnik az iskolai diáksport, csökken az osztályfőnöki pótlék - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.
2009. szeptember 9. szerda 07:08 - HírExtra
A lap a birtokába jutott jövő évi költségvetési javaslat szeptember 1-jei változatára hivatkozva azt írta: a kormány a jelenlegi egyharmadára, egymilliárd forintról 338 millió forintra csökkenti az érettségi vizsgák lebonyolítására szánt pénzt, ahogy harmadára apad az egyéb szakmai vizsgákra adott támogatás is.

Az Új tudás programmal kapcsolatban a Magyar Nemzet azt írta: csupán az idén januártól részesülhet - pályázati úton - bérpótlékban a sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó pedagógusok egy szűk köre, ám a munkájuk elismerésére elkülönített keretet tíz százalékkal csökkentik. A lap szerint ennyivel csökken az osztályfőnöki pótlékra elkülönített forrás is.

A büdzsé teljes egészében megszünteti az iskolai diáksport támogatását, tíz százalékkal csökkenti a szakiskolai gyakorlati oktatás kiegészítő támogatását, és mintegy ugyanennyivel csökkenti a sérült gyerekek gyógypedagógiai nevelésében, fejlesztő felkészítésében a támogatást - írta a lap.

A Magyar Nemzet szerint a rászorulók ingyenes óvodai és iskolai étkeztetésére elkülönített keretet egyharmadára csökkentik.A lap úgy tudja, a kormány úgy "kompenzálja" majd az elvonásokat, hogy szűkíti a jogosultak körét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását