2024. május 2. - Zsigmond

Az MNV megtette a kötelezettségét

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vagyonkezelésébe és a gazdasági tárcák felügyelete alá tartozó minden cég teljesítette jogszabályi kötelezettségét a vezetői juttatások közzétételére.
2009. szeptember 16. szerda 20:13 - HírExtra
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a vagyonkezelésébe tartozó cégek első számú vezetői prémiumfeladatainak kiértékelésekor figyelembe veszi az augusztus 31-i kormányrendelet előírásainak teljesítését: a vezetők alapbérének és juttatásainak szeptember 15-ig történő közzétételét - közölte az MNV az MTI kérdésére szerdán.

A kommunikációs irodától kapott tájékoztatás szerint az MNV eddig is és a jövőben prémiumcsökkentő tényezőként érvényesítette a jogszabály alapján azt, ha a vagyonkezelésbe tartozó cég nem, vagy nem időben teljesítette az adatszolgáltatási kötelezettségét. A csökkentés mértéke a kifizethető prémium 20 százaléka.

Kamarás Miklós, az MNV Zrt. vezérigazgatója 2009. augusztus 31-én levelében tájékoztatta valamennyi, az MNV Zrt. közvetlen vagyonkezelésébe tartozó, többségi állami tulajdonú gazdasági társaság első számú vezetőjét a kormányrendelet megjelenéséről, az ahhoz kapcsolódó feladatokról, egyidejűleg felkérte a vezetőket arra, hogy intézkedjenek a jogszabály teljes körű és határidőben történő végrehajtásáról.

A Pénzügyminisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium arról tájékoztatta az MTI-t, hogy mindazok a társaságok, amelyeknek tulajdonosi jogait a miniszter gyakorolja időben közzétették a vezetői juttatásokat.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) sajtóosztálya azt közölte, hogy a tárca nem felügyelő szerv, így a tárgyban kötelessége sincs. Az állami vagyonról szóló törvény 2007. szeptember 25-i hatályba lépésekor hatályukat vesztették a központi költségvetési szervekkel, így a KvVM-mel kötött, állami tulajdonú társasági részesedésekre vonatkozó vagyonkezelési szerződések. Azóta a KvVM egyetlen társaságot sem felügyel, a tulajdonosi jogokat, - közte a vezetők, Ig, fb tagok megbízását és díjazásukat - a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács gyakorolja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő útján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását