2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bajnai befektetőkkel egyeztetett

Bajnai Gordon miniszterelnök befektetőkkel találkozott helyi idő szerint vasárnap este New Yorkban, ahová aznap érkezett az ENSZ-közgyűlés őszi ülésszaka alkalmából.
2009. szeptember 21. hétfő 08:52 - HírExtra
A kormányfő a Citibank által szervezett találkozón vett részt. A miniszterelnököt ötnapos New York-i látogatásának második napján, hétfőn fogadja Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár. Az előzetes tájékoztatás szerint eszmét cserélnek a globális pénzügyi és gazdasági válság hatásairól, az éghajlatváltozás világméretű kihívásairól, valamint a nyugat-balkáni térség és Afganisztán regionális biztonságpolitikai kérdéseiről. A kormányfő ki fog térni Magyarország emberi jogi célkitűzéseire, tájékoztatást ad a Budapesti Népirtás Megelőzési Központ létrehozásának menetéről.

Bajnai Gordon hétfőn találkozik a New York-i üzleti élet képviselőivel is, továbbá Soros György üzletemberrel és Nancy Brinker volt budapesti amerikai nagykövettel. Ugyancsak találkozik a New York-i magyar értelmiség képviselőivel és magyar szervezetek vezetőivel és ellátogat a The Wall Street Journal üzleti napilap szerkesztőségébe.

A miniszterelnök kedden részt vesz az ENSZ-főtitkár által kezdeményezett klímavédelmi csúcstalálkozón, amelyen több mint 100 állam- és kormányfő lesz jelen; felszólal a kiotói jegyzőkönyv meghosszabbításával kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen. Szerdán részt vesz az ENSZ Közgyűlésének 64. ülésszaka általános vitájának megnyitóján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását