2024. április 27. - Zita

Világsztárok Magyarországon

A koreai eredetű küzdősport, az olimpiai programban is szereplő tekvondó délkoreai nagymesterei tartanak bemutatót péntek 18 órától a Nemzeti Sportcsarnokban.
2009. szeptember 19. szombat 10:57 - HírExtra
Az ázsiai ország válogatottjának tagjai, akik világszerte rendre teltház előtt szerepelnek, jubileumi alkalomból tesznek látogatást: Magyarország 20 évvel ezelőtt vette fel a diplomáciai kapcsolatot Szöullal.

"A 2000 éves sport Koreából származik, ezért is különösen nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az őshazából érkeznek hozzánk vendégek – hangsúlyozta a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának nyilatkozva Patakfalvy Miklós, a húszesztendős Magyar WTF Taekwondo Szövetség elnöke. – Idén harmadik alkalommal láthatjuk vendégül a dél-koreai szövetség válogatottját, amely folyamatosan járja a világot, és mindenhol hatalmas sikerrel zajlanak bemutatói. A koreai klasszisoknak egy 540 fokos fordulattal, két és fél méteres magasságban végrehajtott törés szinte rutinfeladat, de nagyon látványos az egy ugrásból öt törést bemutató gyakorlat is. Akrobatikus, a fizika törvényeit meghazudtoló kombinációkkal kápráztatják el a nézősereget. A fő cél természetesen a sportág népszerűsítése. Jelenleg 189 tagországban 70 millióan tekvondóznak, ami nem kevés, de még vannak „szűz” területek, a helyi tömegbázis szélesítése elengedhetetlen, így van ez Magyarországon is. Akik szeretnének tanulni, maguktól a mesterektől kaphatnak instrukciókat továbbfejlődésük érdekében. A pénteki bemutatót követően szeptember 27-én, vasárnap délután 3 órától a BHSE küzdősportcentrumában nyílt edzésen oktatnak majd a Koreai Köztársaság válogatottjának tagjai."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását