2024. május 20. - Bernát, Felícia

Özönlenek a kínaiak a Tiananmen térre

A kínai nemzeti ünnephez kapcsolódó egyhetes munkaszünet első napjaiban is a pekingi Tienanmen tér volt az egyik "sláger" a turisztikai célpontok toplistáján.
2009. október 4. vasárnap 19:25 - HírExtra
A tér a csütörtöki díszszemle és felvonulás, majd esti tűzijátékos előadás után pénteken nyílt meg ismét a nagyközönség előtt. A Kína minden részéből érkezett turisták napi átlagban - pénteken és szombaton - több mint másfél millióan keresték fel az amúgy is közkedvelt Tienanment. A vasárnapi pekingi napilap által idézett helyi turisztikai illetékes nyilatkozata szerint ez a tömeg már megközelítette a tér kapacitásának felső határát.

A tér 440 ezer négyzetméteres, a világ legnagyobb közterének tartják. A korábban a felvonuláson bemutatott 60 díszes mozgó színpad, a közel 13 méter magas virágkompozíció, a további dekorációk és az "állandó" látványosságok a jelek szerint képesek voltak százezreket a helyszínre csábítani.

A szombat hajnali - mindig a napfelkeltével egy időben zajló - zászlófelvonásra 45 ezren mentek el.

Az eddigi gyorsjelentések szerint a főváros egyéb turisztikai helyszínei péntek délután 2 órától szombat 2 óráig nagyjából 1 millió 250 ezer látogatót fogadtak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását