2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kína Riónak is besegít?

A kínai vállalatok számára minden valószínűség szerint kiváló alkalmat teremtenek a 2016-os nyári olimpia előkészületei - véli az ország volt brazíliai nagykövete.
2009. október 4. vasárnap 16:12 - HírExtra
"Más, korábbi jelöltekhez képest Rio de Janeirónak még rengeteg a tennivalója sportlétesítményeinek kialakítása, megépítése és az infrastruktúra létrehozása terén. Mindez ragyogó esélyt, rendkívüli lehetőségeket ad a kínai vállalatoknak" - mondta Csen Tu-csing vasárnap az Új Kína hírügynökségnek.

Kitért arra is, hogy Kína és Brazília mint két nagy fejlődő ország, már az eddigi előkészületek során is együttműködött, kölcsönösen megosztották egymással tapasztalataikat.

A kínai tudományos akadémia Brazíliával foglalkozó - ugyancsak megszólaltatott - szakértője megerősítette, hogy a közlekedés és az általános infrastruktúra Rio gyenge pontja.

A 2016-os olimpia előkészületeinek költségeit 12 milliárd dollárra teszik, és szakértők szerint az összbevétel elérheti a 250 milliárd dollárt is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását