2024. április 29. - Péter

Kína leszámol az online játékokkal

A kínai hatóságok újabb kampányt indítottak az illegálisan üzemeltetett online játékok ellen, amelyek a fiatalokra nézve káros, egészségtelen tartalmakat közvetítenek.
2009. október 10. szombat 07:17 - HírExtra
Eddig 45 online játékportált zártak be, amelyek például olyan törvénytelen tevékenységeket tartalmaztak, mint a kábítószer-kereskedelem vagy a prostitúció.

A sajtóügyi hatóság (GAPP) az év végig szeretné rendbe tenni az online játékok jogi szabályozását és elérni, hogy csak jóváhagyott játékok kerülhessenek fel az internetre.
Az eddig bezáratott oldalakat Kínán kívüli szerverekről üzemeltették, és nem rendelkeztek kínai működési engedéllyel.

A kampány részeként eddig mintegy kétszáz játékot ellenőriztek, közülük néhány kifogásolt oldalnak határidőt szabtak arra vonatkozóan, hogy a legális működéshez milyen változtatások szükségesek.

Az 1,3 milliárd lakosú Kínában az internethasználók száma legkevesebb 338 millió, azaz több, mint bármely más országban. Az online játékosok száma tavaly meghaladta a 40 milliót. A különböző oldalakon regisztrált felhasználók több mint fele tér vissza rendszeresen az internetre játszani, és a függők száma is egyre nagyobb problémát jelent.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását