2024. május 2. - Zsigmond

Elhalasztották a megbékélési egyezményt

Elhalasztották "több héttel" a rivális palesztin mozgalmak közti megbékélési egyezmény október 25-re kitűzött aláírását - közölte vasárnap az egyiptomi külügyminiszter.
2009. október 11. vasárnap 16:29 - HírExtra
Ahmed Abul Geit nem mondta, melyik palesztin szervezet kérte a halasztást, de az iszlamista Hamász közzétette honlapján, hogy a megállapodás még várat magára. Kairó eddig már két ízben halasztotta el a megállapodás aláírását a Hamász és a Fatah közötti ellentétek miatt. Egyiptom 2007 óta munkálkodik a Hamász és a mérsékeltebb Fatah összebékítésén, hogy a palesztinok egységesen léphessenek fel az Izraellel folytatott, holtponton lévő béketárgyalásokon.

A Mahmúd Abbász vezette Palesztin Hatóságot a Hamász legutóbb azért bírálta hevesen, mert úgymond engedett az amerikai nyomásnak, és elfogadta, hogy az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában később szavazzanak az úgynevezett Goldstone-jelentésről, amely szerint Izrael és a palesztinok is követtek el háborús bűnöket Izrael gázai offenzívája idején.

A Goldstone-jelentés azzal vádolta Izraelt, hogy a hadműveletben aránytalan erőt alkalmazott, és nem védte a civileket (a Hamászt pedig azzal, hogy rakétákkal lőtt dél-izraeli lakott területeket).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását