2024. május 3. - Tímea, Irma

MTI Pekingben

Majdnem másfél évtizedes szünet után a Magyar Távirati Iroda ismét állandó tudósítói irodát nyitott a kínai fővárosban.
2009. október 12. hétfő 21:18 - HírExtra
A nemzeti hírügynökség a kilencvenes években anyagi gondok miatt kénytelen volt csökkenteni külföldi tudósítói hálózatát, több külföldi irodát be kellett zárni. Az MTI azért döntött a pekingi iroda újbóli megnyitása mellett, mert Kína mind politikai, mind gazdasági szempontból a világ egyik meghatározó országává vált - hangsúlyozta Vince Mátyás, a nemzeti hírügynökség elnöke. Az állandó tudósítói posztra kiírt pályázat eredményeként Trebitsch Péter kapott pekingi megbízatást, s ezekben a napokban kezdte meg munkáját.

A tavalyi pekingi olimpiához kapcsolódóan fél évig kísérleti jelleggel már működött az MTI tudósítói irodája, ahol Bodnár Balázs dolgozott.

Az MTI elnöke elmondta, hogy a kétoldalú kereskedelem folyamatos bővülése mellett a politikától a kultúrán át az oktatásig, tudományos kutatásig egyre sokrétűbbé válnak a magyar-kínai kapcsolatok, s ezekről a fejleményekről folyamatosan tájékoztatni kell a hazai közvéleményt.

Jelenleg a magyar külkapcsolatok szempontjából fontos 12 országból, így az európai és a világpolitika fontos centrumaiból - Brüsszelből, Washingtonból és Moszkvából -, valamint a szomszédos országokból és néhány jelentős nyugat-európai fővárosból érkeznek tudósítói beszámolók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását