2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Több rablás is az elkövető számláján?

Egy csepeli takarékszövetkezetet és egy budapesti benzinkutat is kirabolt az a férfi, aki szeptember 24-én éjszaka Bükfürdőn fegyverrel kényszerítette egy szálloda alkalmazottját készpénz átadására - közölte Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya hétfői sajtótájékoztatóján.
2009. október 12. hétfő 12:45 - HírExtra
A tettes az éjszakai órákban tért be a szállodába, de mivel az ajtót zárva találta, csengetnie kellett, a recepciós pedig az ajtó nyitása közben jól megfigyelhette. A támadó fegyverrel a kezében lépett be a szálloda halljába, megfenyegette az alkalmazottat, és mintegy százezer forint készpénzzel távozott - ismertette a bűncselekmény részleteit a főkapitány.

Halmosi Zsolt hangsúlyozta: 53 éves férfit az alkalmazott által adott rendkívül pontos személyleírás, az annak alapján számítógép és grafikus segítségével készített fantomkép felhasználásával sikerült elfogni. Az esetet egyébként a szálloda biztonsági kamerái is rögzítették, ez szintén segítette a nyomozást.

A többszörösen büntetett előéletű gyanúsítottat egy szabálysértési ügyben hallgatták ki a szombathelyi rendőrségen, az ügy előadója a fantomkép alapján felismerte - fűzte hozzá a főkapitány.

A férfi a rendőrök szerint két másik rablást is elkövetett a fővárosban. Csepelen szeptember 29-én reggel a helyi takarékszövetkezetet rabolta ki. A lakásán a rablott pénzből megtaláltak több mint kétszázezer forintot, de arról a bankokkal történt megállapodás miatt rendőrség ezúttal sem kívánt pontos információval szolgálni, hogy pontosan mennyi pénzt vitt el a takarékszövetkezetből.

A harmadik rablást egy fővárosi benzinkútnál követte el a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított. Nyolc évre visszamenőleg vizsgálják, hogy további bűncselekmények, esetleg betöréses lopások is a számlájára írhatók-e.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását