2024. június 2. - Kármen, Anita

Horváth elehet az MSZP főpolgármester-jelöltje

Esélyesnek tartja az MSZP főpolgármester-jelöltjének Horváth Csaba eddigi szocialista főpolgármester-helyettest a párt fővárosi frakciójának vezetője - erről Steiner Pál a Népszava keddi számában megjelent interjújában beszélt.
2009. október 27. kedd 08:56 - HírExtra
Steiner Pál arra az újságírói kérdésre, hogy a koalíció felbomlásával megváltozott helyzetben a jelöltségre befutónak tekintett Horváth Csaba helyett az MSZP-nek kell-e külső embert választania, a frakcióvezető azt mondta: "a budapesti küldöttek fognak dönteni, de nem hiszem, hogy Horváth Csaba már ne lenne esélyes, bár nyilván lesznek mások is".
Steiner Pál a napilapban kedden megjelent interjúban leszögezte: az MSZP-nek mindig volt főpolgármester-jelöltje és most is lesz.

A szocialista politikus az MSZP és az SZDSZ koalíciójának felbomlásának okaiként a liberálisok eltávolodását, a BKV-s anomáliák rendezésére tett lépéseik megakadályozását, illetve az SZDSZ-nek a Fidesz felé közeledését sorolta fel. Úgy fogalmazott: "nem az MSZP tört házasságot".

Szólt arról is, hogy az MSZP nem kíván "dacpolitizálni", csak azért, mert a párt kilépett a fővárosi koalícióból, még nem szavazza le a jövő évi büdzsét. "Megvárjuk az előterjesztést, hozzátesszük a javaslatainkat, s meglátjuk, tudunk-e olyan kompromisszumot kötni, ami a város érdekeit szolgálja" - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását