2024. május 2. - Zsigmond

Kevesebb virág és ingyen kávé

Az ország bajba jutott gazdaságán akar segíteni Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök azzal, hogy elrendelte: kevesebbet költsenek az irodák virágdíszítésére, és az adminisztrációban dolgozók maguk fizessék vendégeik kávéját.
2009. október 27. kedd 07:08 - HírExtra
A kormány sajtóirodája szerint kivételt egyedül a Bulgáriába látogató delegációk ebédjei és vacsorái jelentik. A kormányzati iroda eddig havonta hétezer levát (960 ezer forintot) költött virágokra és frissítőkre, a miniszterelnök azonban az országot erősen sújtó gazdasági válság miatt most egy csapásra véget vetett ennek. "Személyes példát mutatunk" - fogalmazott Boriszov.

"Tapasztalatom szerint, ha vendéget fogadunk, magunk fizetünk, mint ahogy a saját kávémat is én fizetem" - jegyezte meg a kormányfő, akinek takarékoskodási intézkedéseit várhatóan a minisztériumokra és a megyei vezetésre is kiterjesztik. A költségek visszafogása révén évente egymillió levet (137 millió forint) spórolhat meg a bolgár államkassza - mondta a kormány szóvivője.

Bulgáriát, az Európai Unió legszegényebb országát súlyosan érintette a válság, amely véget vetett a 12 éven át tartó gazdasági növekedésnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását