2024. május 16. - Mózes, Botond

A MOB elégséges támogatásra számít

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) reménykedik abban, hogy az illetékesek a jövő évi költségvetés elfogadásánál olyan értékként kezelik a magyar versenyzőket és a még itthon dolgozó edzőket, akik megérdemlik a megfelelő nagyságrendű támogatást.
2009. október 30. péntek 21:11 - HírExtra
Többek között ez szerepel abban az állásfoglalásban, amelyet a hazai ötkarikás testület adott ki pénteken ezer nappal a 2012-es londoni játékok kezdete előtt.

A MOB ebben leszögezi, hogy "a rendre az olimpia évében érkező látványos segítség kései, az eredményességet érdemben már nem befolyásolja - az ezer nap első harmadában-felében kell kiemelkedően támogatni az ötkarikás felkészülést, miként az a vetélytársaink többségénél magától értetődő, és természetesen kiszámítható".

A szervezet örömmel nyugtázza, hogy a magyar sportolók az elmúlt évben világbajnokságokon nyolc arany-, négy ezüst- és kilenc bronzérmet nyertek ötkarikás számokban, 140 olimpiai pontot szereztek a pekingi 94-gyel szemben, emellett az Európa-bajnokságokon is kiválóan teljesítettek, ugyanakkor leszögezi, hogy az eredmények nem egy kiválóan működő rendszer lenyomatai.

"A kiugró sikerek azon kevés, megfelelően funkcionáló műhely, felkészült edző és elszánt versenyző helytállását dicsérik, akik még képesek ellenállni a magyar sportot lassan teljesen ellehetetlenítő tendenciáknak, felülemelkedni a páratlan nehézségeken, meghazudtolni bizonyos törvényszerűségeket" - olvasható az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásban.

Emiatt a testület - amint ezt is megfogalmazza - immáron sokadszor kénytelen a hírvivő szerepét betöltve jelezni a döntéshozóknak: a magyar sport felélte összes anyagi és tehetség- tartalékát, és valóban az összeomlás szélére érkezett.

"A szövetségeknek csak az edzőtáborozások miatt 110 millió forintos adóssága gyűlt fel - sajnos, az edzőtábori voucher a kormányzat részéről beváltatlan ígéret maradt -, de az utazások kiegyenlítetlen számlái, az át nem utalt fizetések, járulékok további súlyos tízmilliós hiányokat jelentenek. Az egyesületek helyzete hasonlóan kétségbeejtő, és immáron a válogatott kerettagok egy részénél is a szülők, a családok léptek elő a legfőbb +szponzorrá+."

A MOB ennek ellenére bízik abban, hogy olyan csapat szerepelhet a 2012-es játékokon, "amely létszámában és eredményességében nem elsősorban az ország adottságait, hanem az itt sportoló fiatalok kivételes tehetségét és elszántságát, valamint a múlt nagyszerű hagyományait tükrözi".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását