2024. május 20. - Bernát, Felícia

Olimpia 2020: egyre több a rendezésre jelentkező ország

Bari is beszállt az olasz versengésbe a 2020-as nyári olimpia rendezéséért - ezt a dél-olaszországi város polgármestere közleményben jelentette be szerdán.
2009. november 11. szerda 13:30 - HírExtra
Az alig 300.000 lakosú település mellett Róma, Velence és Palermo jelentkezett házigazdának, de utóbbi már kiesett az országon belüli versenyfutásból.

A helyszínről 2013-ban dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, de minden országból csak egy pályázó lehet, így az olasz tagszervezetnek kell kiválasztania azt a várost, amely képviseli az országot a NOB előtt.

Japánban már korábban "bejelentkezett" a 2020-as ötkarikás csúcsesemény közös gazdájának - a "közösködést" amúgy elutasítólag fogadó NOB nemtetszése dacára - az atomtámadás sújtotta két város, Hirosima és Nagaszaki, s legújabban Tokió pályázati szándékáról is szó van.

A 2020-as olimpia lehetséges jelentkezői között szerepel Budapest, és a rendezni szándékozók sorába beállt kedd este Isztambul is. A török metropolis négy sikertelen kísérlet után fut neki ötödszörre is a kandidálásnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását