2024. május 5. - Györgyi

A Fidesz lokális szinten is dobta az MDF-et

A Fidesz pénteken felmondta a debreceni közgyűlés Fidesz-MPSZ frakciója és az MDF képviselői közötti együttműködési megállapodást - tájékoztatta az MTI-t Papp László, a Fidesz-frakció vezetője.
2009. november 27. péntek 11:03 - HírExtra
A politikus emlékeztetett rá, hogy Debrecen város közgyűlésének Fidesz-MPSZ frakciója és az MDF önkormányzati képviselői 2006. októberében együttműködési megállapodást kötöttek. A megegyezés célja az 1998-ban kezdődött közös munka - új szervezeti keretek közötti - folytatása, az önkormányzati képviselők tevékenységének összehangolása volt, amit a két párt közös értékrendje alapján kívántak megvalósítani.

Papp László szerint az együttműködés alapelvei az elmúlt időszakban súlyosan sérültek, a két párt értékrendje jelentősen eltávolodott egymástól.

"Az MDF országos vezetésének tevékenysége és új balliberális politikai irányvonala a korábbitól lényegesen eltérő megközelítést igényel a Fidesz és az MDF helyi szervezeteinek kapcsolatában is" - mutatott rá a frakcióvezető.

Megjegyezte: november 13-án Kálmánné Szabó Katalin, Debrecen város közgyűlésének önkormányzati képviselője lemondott az MDF városi elnöki tisztségéről, s ez a bejelentés egyértelművé tette a Fidesz számára, hogy "az MDF Debrecenben is végérvényesen szakított azzal a politikával, amely mint ideológiai kapocs 11 éven keresztül összekötötte a két párt debreceni szervezetét".

A Fidesz-MPSZ debreceni frakciója a helyzet áttekintését követően november 25-i frakcióülésén mindezek alapján egyhangúlag úgy döntött, hogy az együttműködési megállapodást november 27-i hatállyal felmondja - közölte Papp László frakcióvezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását