2024. május 7. - Gizella

SZDSZ: a nagypártok tűntessék el embereiket az ORTT-ből!

A SZDSZ Új Generáció elnöke nyílt levélben azt kéri az MSZP-től és a Fidesztől, hogy hívja vissza azon delegáltjait az Országos Rádió és Televízió Testületből (ORTT), akik "szégyent hoztak az országra" a rádiófrekvencia-kiosztással kapcsolatban. A levelet vasárnap juttatták el az MTI-hez.
2009. november 29. vasárnap 23:25 - HírExtra
A két pártelnöknek, Lendvai Ildikónak és Orbán Viktornak címzett nyílt levelében Szabadai Viktor, az SZDSZ Új Generáció elnöke úgy fogalmaz: "gondolom egyetértünk abban: nem szabad hagynunk, hogy a külföld szemében továbbra is a diktatúrák szabadidős kultúrája jellemezze hazánkat. Véget kell vetni a kétes ügyleteknek, a politika befolyásának".
Megjegyzi továbbá, hogy a szórakozás szabadságának magyarországi korlátozása és a politikai érdekek térnyerése egyre jelentősebb külföldi visszhangot vált ki, és a "hírhedtté" vált rádió-botrány nemzetközi felháborodást eredményezett, amelynek következtében több nemzetközi lap is arról cikkezett, hogy Magyarországon olyan politikai játszmák zajlanak, melynek áldozatul esik a köz- és műsorszolgáltatás.

Szabadai Viktor a nyílt levélben utalt a brit nagykövet véleményére, aki szerint rengeteg korrupciós eset van Magyarországon, olyan dolgok történnek, amelyek nyugati országokban nem eshetnének meg. Továbbá utalt a kilenc ország nagykövetsége által írt közös nyilatkozatra, miszerint a magyarországi esetek visszatarthatják a külföldi befektetőket. Az SZDSZ Új Generáció elnöke szerint ez olyan súlyos figyelmeztetés, amilyet általában afrikai, dél-ázsiai diktatúrák szoktak kapni.

Úgy véli, ezt a nemzetközi megszégyenülést nem lehet meg nem történté tenni, de a helyzet javítása érdekében azt kérik a Fidesztől és az MSZP-től, hogy hívják vissza azon delegáltjaikat az ORTT-ből, akik ilyen szégyent hoztak az országra, akiket felelősség terhel "a politikai lopás térnyerése miatt".

Az ORTT október 28-án döntött arról, melyik két pályázó sugározhat adást a következő hét esztendőben a két országos kereskedelmi rádiós frekvencián. Az eljárás miatt másnap lemondott elnöki tisztségéről Majtényi László, aki kifogásolta, hogy olyan indulókat nyilvánítottak nyertesnek, amelyeket álláspontja szerint ki kellett volna zárni az eljárásból.
A döntés szerint az FM1 Konzorcium nyerte el a nagyobbik, az Advenio Zrt. pedig a kisebbik vételkörzetű országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságot a következő hét évre.

Az előbbi hullámsáv, amelyen a Sláger Rádió adása volt hallható, 81 százalékos lefedettséget biztosít, a lakosság 67 százalékát elérő másik frekvenciát november 18-ig a Danubius Rádió használta.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását