2024. május 3. - Tímea, Irma

Különleges karácsonyi egyetem

A karácsonyi dalok éneklésének, a mesék helyes felolvasásának technikáját és az ünnepi asztal melletti illedelmes viselkedést is elsajátíthatják a gyermekek és szüleik az adventi időszakban a trieri karácsonyi egyetemen.
2009. december 16. szerda 10:55 - HírExtra
Rudolf Hahn, a karácsonyi akadémia vezetője - "civilben" a Trieri Egyetem igazgatója - szerint a közös éneklés, olvasás és étkezés remek alkalmat biztosít a családoknak, hogy minél több időt töltsenek együtt. Elmondta, hogy programjaikkal elsősorban a régi hagyományokat szeretnék feleleveníteni. Emellett fontos céljuk, hogy a gyerekeket és a fiatalokat elcsábítsák a játék- és a számítógépek mellől.

A karácsonyi dalok tanfolyamán négy-nyolc éves kisgyerekek éneklik teljes átéléssel a hagyományos ünnepi dalokat. Anna-Maria Goerres-Caspers zenepedagógus szerint a kurzus elején a kicsik többnyire csak az első versszakokat tudják. Karácsony közeledtével azonban már a teljes szöveget is elsajátítják, a megtanult strófákat pedig később továbbadják szüleiknek.

A kicsik a helyes viselkedést is megtanulják az akadémián: gyakorolják, hogyan kell illedelmesen étkezni. Az asztali illemtanórán az egyenes ülés és az étkészlet helyes használatának technikáját is elleshetik.

Az anyukáknak és apukáknak is van mit tanulniuk a karácsonyi egyetemen, ők mesefelolvasó kurzuson vehetnek részt. Thomas Vatheuer docens szerint egy történet izgalmas felolvasása az egész családnak jót tehet. Fontos a tempó, a szünetek tartása - a helyes kiejtést és hangsúlyozást a "diákok" parafa dugóval a szájukban gyakorolják.

Peter Spang maga is részt vesz a tanfolyamon. A családapa elmondta: most már tisztában van vele, miért is aludt el eddig kilenc éves kisfiával együtt olvasás közben olyan hamar...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását