2024. május 16. - Mózes, Botond

Haiti földrengés - Egyházi gyűjtőakciók

Gyűjtőakciót szervez a haiti földrengés áldozatainak megsegítésére a katolikus karitász, a ferences szerzetesrend, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat - közölték az egyházi karitatív szervezetek kedden az MTI-vel.
2010. január 19. kedd 17:54 - HírExtra
A magyar katolikus karitász bankszámlaszámot nyitott az életben maradottak és a nincstelenné váltak megsegítésére. Erre "a legkisebb adományt is szeretettel várja, hogy a nagy bajban segíteni lehessen". A károk felmérésére válságstábot is alakítottak az Európai Karitász elnökségével - közölték.

A haiti ferences szerzetesrend - amelynek egyik kolostorát újjá kell építeni - a túlélők ápolásához kért segítséget a világ ferences közösségeitől. A rend miniszter generálisa, Jose Rodriguez Carballo adakozásra kérte a világ ferences közösségeit a haiti nép megsegítésére, erre a célra ők is külön számlát hoztak létre - tájékoztatta az MTI-t a Ferences Sajtóközpont.

Az ökumenikus segélyszervezet felhívásához háromezer szakközépiskolás diák csatlakozott. A Dél-Budai Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) együttműködő iskolái gyűjtést szerveznek a földrengés miatt család és otthon nélkül maradt haiti gyermekek segélyezéséhez.

"Már száz forint adománnyal is ki tudják fejezni szolidaritásukat a földrengést túlélő gyerekek iránt. Az adományokból árva és mindenüket elveszített gyermekek számára élelmiszert, tiszta ivóvizet, pelenkát és gyógyszereket tudunk eljuttatni" - írta a közleményben Lehel László, a segélyszervezet igazgatója.

A Dél-Budai TISZK és Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, az ország összes szakközépiskolájában meghirdeti az adománygyűjtést - tették hozzá.
A Magyar Református Szeretetszolgálat ugyancsak országos gyűjtést hirdet a bajba jutott haiti túlélők, főleg gyermekek megsegítésére. Kérnek mindenkit, hogy "adományainkkal álljunk azok mellé, akik még nálunk is szegényebbek, ezzel bizonyítva református egyházunk nemzetközi szolidaritását (...), a testvéri közösség vállalását".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását