2024. május 4. - Mónika, Flórián

Megnyílt az Educatio oktatási szakkiállítás

Megnyílt az Educatio oktatási szakkiállítás pénteken Budapesten.
2010. január 22. péntek 13:24 - HírExtra
A szakkiállítás a képzési kínálat bemutatása mellett abba is betekintést nyújt, hogy az egyes intézmények milyen fejlesztési eredményeket értek az elmúlt években - mondta Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára a börze hivatalos megnyitója után az MTI-nek.
A szaktárca államtitkára kifejtette: az elmúlt időszakban 15 felsőoktatási intézmény kapott több mint 70 milliárd forintos uniós támogatást infrastrukturális fejlesztésekre és közel 60 milliárd forint áll rendelkezésre szakmai fejlesztésekre. Utóbbiak kapcsán kiemelte a kutatóegyetemi programot.

Arató Gergely szólt arról is, hogy a kiállítás nem csak a felsőoktatási intézmények, hanem a szakképzés kínálatába is betekintést enged, s egyre több külföldi intézmény is fontosnak tartja, hogy képviseltesse magát. A börze a képzési kínálat felvonultatása mellett kiválóan alkalmas arra, hogy elősegítse a szakemberek közötti és az intézmények egymásról való ismeretszerzését - tette hozzá az államtitkár.

A Syma rendezvénycsarnokban a kétnapos kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszközgyártók és -forgalmazók, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek képviseltetik magukat.
Az oktatási börzén tízezer négyzetméteren mintegy 150 kiállító várja a látogatókat. A kétnapos rendezvényre mintegy 40 ezer látogatót várnak. A kiállítás 10-től 17 óráig tart nyitva és minden látogató számára ingyenes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását