2024. április 29. - Péter

A vöröskereszt több évig tartó jelenlétet tervez

Több évig jelen lesz a földrengés sújtotta Haitiban a Nemzetközi Vöröskereszt, amely részt vesz az újjáépítési munkálatokban is - közölte a szervezet magyarországi részlegének munkatársa pénteken az uniós elnökségi trióról szóló konferencia előtt, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében tartanak Budapesten.
2010. január 29. péntek 12:34 - HírExtra
Horváth László Tibor elmondta, hogy a vöröskereszt a nemzeti társaságokon keresztül készpénzt gyűjt a haiti károsultak megsegítésére. A tervek szerint csaknem 106 millió svájci frankot gyűjtenek össze, amelyből három éven keresztül háromszáz embert segítenek.
A vöröskereszt jelenleg az eltűnt személyek felkutatásában és a sérültek ellátásában vesz részt. Kiemelt feladatként kezeli az ivóvízellátás és az élelmezés biztosítását. Haiti újjáépítése hosszú ideig el fog tartani, ennek megfelelően a vöröskereszt úgy tervezi, hogy több évig jelen lesz a közép-amerikai országban - közölte Horváth László Tibor a szervezet nemzetközi kampányát bemutató rövid előadásában.

Haitit több mint két hete a Richter-skála szerint 7-es erősségű földrengés rázta meg. A katasztrófa halottai közül eddig majdnem 170 ezret találtak meg a mentőszolgálatok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását