2024. május 2. - Zsigmond

Táncfarsang a Móricz Zsigmond Színházban

Kilenc, többségében táncszínházi előadással várja a közönséget február 4. és 9. között a Táncfarsang Fesztivál a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.
2010. január 30. szombat 11:40 - HírExtra
A színház idén hetedik alkalommal rendezi meg a Táncfarsangot, amely bemutatkozási lehetőséget nyújt a hazai táncművészet képviselőinek.

A rendezvény nyitányaként Herczku Ágnes önálló estjét, az Arany és kék szavakkal című zenés-táncos előadást tekintheti meg a közönség a Krúdy Kamarában, majd a program február 5-én Az ember tragédiájával, Telihay Péter nyíregyházi rendezésével és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház által színpadra állított Prométheusz című előadással folytatódik - mondta el az MTI érdeklődésére Gosztola Adél, a teátrum sajtóreferense.

Láthatja a nyíregyházi közönség az ismert tánckoreográfus, Ladányi Andrea Gasztrobalettjét. A Tünet Együttes Szabó Réka Lomtalanítás című "szinglibalettjével" és az Olyan furcsa vagy ma című performansszal érkezik, amelyben egy súlyproblémákkal küzdő táncos és egy zajzenész duettje keresi a választ arra, hogyan lehet az ember önmaga árnyéka. Barkóczi Beáta pedig Sringára (Szerelem) című előadásában az egzotikus indiai táncokból ad ízelítőt.

A Közép-Európa Táncszínház Az ismeretlen/Valami történ(e)t című előadással vendégszerepel a szabolcsi megyeszékhelyen. Pataky Klára és Duda Éva darabja olyan pillanatokra vadászik, melyek egy-egy kapcsolat történetét, mozgatórugóit, képletét mutatják meg. Az ismeretlen egyébként vendégszerepelt Cipruson is, az oroszországi Kingfestivalon pedig Palcsó Nóra a legjobb előadó díját kapta meg.

A Táncfarsang programjában szerepel a nyíregyházi társulat előadásában a Kabaré című musical, utolsó bemutató gyanánt pedig február 9-én a GNM Fizikai Táncszínház Éden című darabja, amely a férfi és a nő kapcsolatát helyzetgyakorlatokon keresztül, laza szerkezetű etűdökben felépítve mutatja be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását