2024. május 3. - Tímea, Irma

Dorottya és Farsangi Napok Kaposváron

Karneváli hangulatot ígér a Kaposváron február 5-én kezdődő kétnapos farsangi rendezvénysorozat, amely az eddigieknél hangulatosabb, színesebb programokkal várják a somogyi megyeszékhely lakóit és vendégeit - adta hírül a polgármesteri hivatal az Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) internetes portálján.
2010. február 1. hétfő 10:30 - HírExtra
A kiadott közlemény szerint az idei Dorottya és Farsangi Napok megrendezésével, amelynek szervezői ezúttal is nagy hangsúlyt fektettek a családi programokra, Kaposvár a Pécs Európa Kulturális Fővárosa eseményekhez csatlakozik.

Pénteken, a farsang első napján újszerű süteménybemutatónak lehetnek tanúi az érdeklődők. Immáron nemcsak a nyugdíjasok által készített finomságokat lehet tesztelni, hanem profi cukrászok is megmutatják tudásukat. A Deákfarsang "velencei karneváli hangulatot idéz" majd, 8-10 csapat küzd a jelmezverseny 100 ezer forintos fődíjáért.
Szombaton - két év után - újra eljönnek Kaposvárra a mohácsi busók. A hagyományőrző csoportok bemutatójával egyidejűleg kihirdetik a rigmusfaragó verseny győztesét is.

Délután a belváros utcáit jelmezes felvonulók lepik el, majd bevonul a Kossuth térre Dorottya Kisasszony és Karnevál Herceg. A télűzőket Szita Károly polgármester köszönti, majd óriásbábosok és tűzzsonglőrök bemutatója, utána dedaégetés következik, este pedig zenés történelmi kabarét láthatnak az érdeklődők, végül rongyosbállal ér véget a farsangi programsorozat.

A programok többségét a sétálóutcán, a Kossuth téren és az Európa parkban rendezik, emellett a farsangi napokat szervező Együd Árpád Művelődési Központ, illetve a Corso Üzletház is helyet ad néhány műsornak.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását