2024. május 19. - Ivó, Milán

Szili Katalin a rászorultsági támogatásokat akarja

Törvénymódosítást szorgalmaz Szili Katalin, az Országgyűlés volt elnöke annak érdekében, hogy egy családban ne csak egy ember kaphasson rászorultsági támogatást.
2010. február 3. szerda 20:12 - HírExtra
Ha egy családban élethelyzetéből adódóan több rászoruló is van, valamennyiüknek meg kell kapniuk a rászorultsági támogatást - mondta a szocialista politikus szerdán Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Szili Katalin az MSZP-frakcióban és a kormányzatnál, Juhászné Lévai Katalin MSZP-s képviselő pedig az Országgyűlés szociális bizottságában kezdeményezi, hogy még ebben a ciklusban megváltoztassák a törvényt, miszerint jelenleg egy családban csak egy ember kaphat rászorultsági támogatást - hangzott el.
Szili Katalin az után beszélt erről, hogy a hajdú-bihari Sárándon részt vett az önkormányzat segélyosztó napján.

A településen havonta 6 millió forint segélyt osztanak ki, s van olyan, önhibáján kívül rászoruló család, amely egy hónapban 28-30 ezer forinttól esik el a rászorultsági törvény jelenlegi formája miatt - tette hozzá a volt házelnök.

Szili Katalin szerint egy baloldali pártnak a gazdasági válság körülményei között is a reményt vesztettek mellé kell állnia, csökkenteni kell a társadalmi különbségeket.
A teherelosztásban pedig olyan értéket kell követni, amely a társadalom tehetősebb rétegétől nagyobb áldozatvállalást vár - mondta a politikus.

Szili Katalin az általa vezetett Szövetség a Jövőért Mozgalommal kapcsolatban megjegyezte: kezdeményezték az egyesületi bejegyzését.

"Új baloldal építése csak új baloldali politikával lehet" - mondta, hozzátéve: számukra a gazdaság nem cél, hanem eszköz a társadalompolitikai célok megvalósításában.
A mostani legfontosabb teendőnek a mozgósítást nevezte, mint fogalmazott: "el kell vezetni a fülkékig a választókat".

Azzal kapcsolatban, hogy sajtóhírek szerint a Fideszben felvetődött az országgyűlési és az önkormányzati választások időpontjának egymástól való távolítása, Szili Katalin kifejtette: az alkotmányozással, vagy az önkormányzati rendszer átalakításával összefüggő kérdésekben "konszenzus közeli állapotra" lenne szükség a politikai erőknél.

A racionálisabb rendszer kialakítására időről időre elszalasztottuk a kellő lélektani pillanatot - mondta.

Ugyanakkor - mint fogalmazott - "vannak elegáns és nem elegáns megoldások, s mivel a Fidesz programja nem ismert, nem lehet tudni, melyikre készülnek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását