2024. május 18. - Erik, Alexandra

Gúr szerint Bajnai nem kúrja el

Gúr Nándor (MSZP) szerint a válság elmúltával Magyarországé lesz az egyik legerősebb pozíció Európában, és a munkahelyek száma is mértékadóan fog nőni a szocialista párt által felkért Bajnai-kormány intézkedései révén.
2010. február 7. vasárnap 08:16 - HírExtra
Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának MSZP-s elnöke ezt arra reagálva mondta az MTI-nek, hogy Czomba Sándor, a Fidesz szakpolitikusa szombati sajtótájékoztatóján a munkanélküliségi adatokkal kapcsolatban úgy vélekedett: a szocialisták 8 év alatt 16 évvel ezelőtti állapotra süllyesztették az országot.

Azzal kapcsolatban, hogy Czomba Sándor szerint legutóbb 1994-ben volt olyan drámai mértékű a regisztrált álláskeresők száma, mint most, Gúr Nándor azt mondta, ez a szám 1993-ban még magasabb volt, pedig akkor nem az MSZP volt kormányon, és nem volt sem gazdasági, sem pénzügyi világválság.

Arra a fideszes állításra, amely szerint a kormány az igényelt 52 milliárd forintnyi munkahely-megőrzési támogatással szemben mindössze 17 milliárdot biztosított forrásként erre a célra, a szocialista politikus úgy reagált: a 17 milliárd forint csak a magyar forrás volt, ugyanis egy 30 milliárd forintos európai uniós forrású csomagot is megnyitottak. Emellett pedig a regionális munkaügyi központokon belül is voltak prevenciós pénzek - tette hozzá.

Gúr Nándor hangsúlyozta: azokat a munkahelymegtartásra beérkezett pályázatokat, amelyek befogadhatók, értékelhetők voltak, mind pozitívan fogadták. A munkahelyteremtésnek azonban akkor van létjogosultsága, ha aztán piaca is van - fogalmazott.

Megjegyezte, hogy például Szlovákiában 7,5 százalék volt a regisztrált munkanélküliek aránya a válság előtt, majd egy évvel később már 12,4 százalék volt ez a szám. Ez nagyobb ütemű emelkedés volt, mint Magyarországon - fűzte hozzá.

Az Orbán-kormány 1998-2002-es időszakával kapcsolatban azt mondta, egyetlenegy olyan év sem volt akkor, amikor több lett volna a foglalkoztatottak száma, mint 2002 és a válság kezdete közötti hét évben.

Czomba Sándor a sajtótájékoztatóján szólt arról is, hogy szerinte az Út a munkához program legkésőbb őszre finanszírozhatatlanná válhat. Erre Gúr Nándor úgy reagált: ez csak akkor fog bekövetkezni, ha a Fidesz kerül kormányra, ha ugyanis a szocialisták kormányoznak majd, akkor idén is biztosítottak lesznek a források.

Az MSZP-s képviselő szerint egy olyan programot támad a fideszes szakpolitikus, amely a leghátrányosabb helyzetű térségekben élőknek segít.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

nagyistvan004
2010. február 7. 08:29
Mindig csak arról van szó, hogy melyik pártnak mi a programja, de az
embereket nem kérdezik meg, hogy valójában ők mit szeretnének. Ezen az oldalon bárki leírhatja, hogy mit vár el a jövendőbeli kormánytól.

http://ajanlomneked.webege.com/content/választás-2010-mit-kíván-magyar-nép
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását