2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Hazatért Koreából a misszionárius

Hazaérkezett szombaton az Egyesült Államokba az az amerikai misszionárius, aki a múlt év végén saját elhatározásából hatolt be észak-koreai területre.
2010. február 7. vasárnap 11:25 - HírExtra
A koreai származású Robert Park saját bevallása szerint azért ment Észak-Koreába a befagyott Tumen határfolyó jegén átkelve, hogy rávegye az észak-koreai vezetést az országban raboskodó politikai elítéltek szabadon engedésére. Állítólag egy Kim Dzsong Ilnek címzett levelet is magával vitt. Az írás arra kéri az ország elsőszámú vezetőjét, hogy zárassa be a lágereket, tegyen intézkedéseket honfitársai életkörülményeinek javítására és az emberi jogok betartására, valamint hogy mondjon le tisztségéről. Ezekért a tettekért akár halálra is ítélhették volna Parkot a sztálinista országban.

Phenjan azonban "úgy döntött, hogy kegyesen megbocsát Parknak és szabadon engedi, figyelembe véve bűntetteinek beismerését". A KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség jelentése szerint a 28 éves férfi "a hazug nyugati propaganda hatása alatt követte el tettét, de őszintén megbánta azt, a szívélyes bánásmód hatására elszégyellte magát és megváltoztatta véleményét az országról". A jelentés szerint Park elmondta: "meggyőződött arról, hogy az országban teljes a vallásszabadság".

Egyes politikai elemzők szerint viszont az észak-koreai hatóságok "nagylelkűsége" mögött az húzódik, hogy Phenjan bizonyos kedvezmények elnyerése érdekében Washington kegyeit keresi.

Parkot szabadulása után Pekingbe szállították, majd a misszionárius a kínai fővárosból repült Los Angelesbe. A hittérítő az Arizona állambeli Tucsonban él.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását