2024. május 2. - Zsigmond

MSZP: a Fidesz a saját jelöltjeivel foglalkozzon

Az MSZP budapesti elnöke köszöni a fideszes Illés Zoltán ötleteit a VI. kerületi szocialista képviselő-jelölttel kapcsolatban, de azt javasolja, hogy a politikus foglalkozzon inkább a fideszes jelöltek visszaléptetésével.
2010. február 12. péntek 16:11 - HírExtra
Burány Sándor - annak kapcsán, hogy Illés Zoltán pénteken ismét azt követelte, hogy az MSZP léptesse vissza a kétszeresen gyanúsított Hatvani Csaba terézvárosi alpolgármestert a parlamenti képviselő-jelöltségtől -

az MTI-nek hangsúlyozta: az MSZP demokratikus párt, amelyben a helyi szerveztek döntenek a képviselő-jelöltekről.

Burány Sándor közlése szerint Hatvani Csaba ellen az egyik gyanúsítás azért van, mert egy testületi ülésen igennel szavazott. Jogászok is aggályosnak minősítették, hogy egy testületi voks elég a gyanúsításhoz - tette hozzá. A másik esetről azt mondta, Hatvani Csaba egy választópolgár kérése alapján, az ügyében kezdeményezett vizsgálatot.

A szocialista politikus úgy fogalmazott: ha a Fidesz ennyire kényesen ügyel a képviselőjelöltek kiválasztására, akkor tegye világossá, hogy mi volt az oka Orbán Anita és a Kosztolányi Dénes visszaléptetésének.

Hatvani Csaba gyanúsításáról szólva Illés Zoltán korábban közölte: az egyik ügy - amelynek 13 SZDSZ-es, illetve MSZP-s önkormányzati képviselő az érintettje - nagy kárt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúját veti fel egy Andrássy út 47. szám alatti ingatlannal kapcsolatban. Ezzel kapcsolatban pénteken megjegyezte, információk szerint az ezzel az üggyel összefüggő nyomozást meghosszabbították nyár elejéig.

A másik ügy felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés vádja: felmerült ugyanis, hogy Hatvani Csaba utasítást adott arra, hogy "bizonyos személyek kocsijáról a kerékbilincset vegyék le anélkül, hogy fizettek volna bírságot" - ismertette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását