2024. május 4. - Mónika, Flórián

Minőségi többletet hozhatnak az uniós pénzek?

A szocialista Veress József szerint az Európai Uniótól kapható körülbelül nyolcezer milliárd forint minőségi többletet hozhat a beruházásokban és a fejlesztésekben.
2010. február 16. kedd 19:28 - HírExtra
Az Országgyűlés Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtását felügyelő eseti bizottságának keddi ülése után az országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón közölte, ennek az összegnek nem az adott beruházások megvalósítása az elsődleges feladata.

Az uniós források segítségével új ismeretrendszerek honosodhatnak meg, amelyek lehetővé teszik, hogy a civil szervezetek, az önkormányzatok és a vállalkozások - e források nélkül is - a korábbinál sokkal hatékonyabban tudjanak fejleszteni - fűzte hozzá.

A politikus közölte, hogy az ismeretrendszer kiépítéséhez szükség lenne az intézményrendszer segítségére is. Megjegyezte, hogy a rendszernek nemcsak a pénzek felhasználását kellene segítenie, de azt is, hogy minél több fejlesztés indulhasson el.
Veress József kijelentette, hogy a következő időszakban a kis- és középvállalkozások fejlődése, illetve modernizációja lesz a meghatározó a magyar gazdaságon belül. Megjegyezte, azt szeretnék elérni, hogy a pályázatokban vegyen részt a 16 ezernél jóval több kis- és középvállalkozás.

Véleménye szerint azok a kis cégek lesznek igazán hatékonyak, amelyek a pályázatok és napi működésük során is hajlandóak lesznek együttműködni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását