2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

MSZP: titkos paktum a Fidesz és az IMF között?

Az MSZP azt kéri a miniszterelnöktől, tisztázza, hogy a Fidesz kötött-e titkos paktumot a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) az államháztartási hiány növeléséről.
2010. március 1. hétfő 18:55 - HírExtra
Az MSZP szóvivője kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: szeretnék megtudni, mi történt azon az egyeztetésen, amelyen Varga Mihály, a Fidesz alelnöke és az IMF képviselői vettek részt. Kíváncsiak vagyunk, mi lett a megbeszélés eredménye - tette hozzá.
Véleménye szerint Varga Mihály például ezt is elmondhatná egy szakpolitikai vitában.

Emlékeztetett arra, hogy az MSZP már többször kezdeményezte, hogy a szocialista és a fideszes szakpolitikusok a legfontosabb témákban folytassanak nyilvános vitát. Szerinte ezt az is indokolja, hogy a Fidesz vezető politikusai időnként mást mondanak egy-egy témában. Példaként említette, hogy míg Cser-Palkovics András helyettes szóvivő tíz, Kósa Lajos Fidesz-alelnök négy év alatt teremtene egymillió új munkahelyet.
Nyakó István bejelentette, hogy hétfőtől hallható az országos rádiócsatornákon az hirdetés, amelyben Mesterházy Attila az MSZP korrupcióellenes programjáról, a kampányfinanszírozás rendbetételéről beszél.

Hangsúlyozta: nem véletlen, hogy éppen ezzel az üzenettel indul az új kampányszakasz, mert az MSZP és a miniszterelnök-jelölt számára ez a téma az egyik legfontosabb Magyarország szempontjából, a Fidesz pedig mindent elkövet, hogy az egyéni korrupciós ügyeket egy közösség kollektív ügyévé változtassa. "Az MSZP azt vallja, hogy a korrupció nem szégyenbélyeg, amit kény és kedv szerint ragasztathatunk egymásra, hanem egy társadalmi probléma, ami legalább húsz éve mérgezi az életünket, ezért végleg ki kell irtani. Itt és most, együtt" - jelentette ki.

Kiemelte: az MSZP nem csak a szavak szintjén küzd a korrupció ellen, hiszen benyújtotta az Országgyűléshez elismert, nemzetközi civil szervezetek erre vonatkozó törvényjavaslatát. Ebben szerepelt például a kampányszámla bevezetése, illetve az, hogy a jelölti kampányára ne egy, hanem ötmillió forintot lehessen költeni. Szomorú tapasztaltnak tartja, hogy a Fidesz nem partner a kérdés rendezésében és támogatásuk hiányában elbukott a kétharmados törvényjavaslat.

Nyakó István szavai szerint Orbán Viktor pártja álszent a korrupcióellenes küzdelemben, mert ez a tevékenységük annyiban merül ki, hogy minden ellenfelükre rásütik a korrupt jelzőt, de változtatásban nem érdekeltek. "Elég volt a kettős beszédből" - idézett Mesterházy Attila rádiós hirdetéséből a szóvivő.

Kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy nincs dolguk Szili Katalin arra vonatkozó kezdeményezésével, miszerint a frakció vezetése kérje az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról szóló NBH-vizsgálat eredményének nyilvánosságra hozatalát. Ezt azzal indokolta, hogy a volt házelnök levelének decemberi keltezése után nem sokkal, január elején a kormányszóvivő ismertette a vizsgálat azon részét, amely nyilvánosságra hozható volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását