2024. május 3. - Tímea, Irma

Demonstráltak a kórház dolgozói

Az egészségügyben dolgozók esélyegyenlőségének megteremtéséért, a diszkrimináció megszüntetéséért, illetve az ágazatot érintő finanszírozás javításáért demonstráltak pénteken a Borsod megyei Ózdon az Almási Balogh Pál Kórház munkatársai.
2010. március 5. péntek 23:05 - HírExtra
A tüntetésre az ózdi egészségügyesek mellett érkeztek résztvevők Szolnokról, Nyíregyházáról, Kazincbarcikáról és Miskolcról is.

Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke az MTI-nek azt mondta: "több mint erkölcstelenség", hogy a kormány a köztisztviselőknek csaknem akkora kiegészítést adott cafeteria juttatás címén, mint amennyi egy egészségügyi dolgozó bére.

Hozzátette: a jogegyenlőséget követelik, a hatalom ugyanis "megbolondult", miközben a diszkrimináció elleni küzdelmet hangoztatja, ő maga törvénytelen eszközökkel dolgozik és különbözteti meg a dolgozókat.

Kifejtette: az egészségügyet mindez akkor érintette, amikor az átalakítások után kiszervezték a munkatársakat a közalkalmazotti státuszukból, ezáltal elveszítették azt a jogot, hogy a köztisztviselőkhöz, közalkalmazottakhoz hasonlóan részesüljenek az egyszeri, 98.000 forintos kompenzációból.

"Rendet kell tenni a közszolgáltatásokban és ezt a protekcionizmust meg kell szüntetni - fejtette ki álláspontját az EDDSZ elnöke, hozzáfűzve, hogy ma egy 25 éve pályán lévő egészségügyi dolgozó havonta nettó 70-80 ezer forintot visz haza. A megszorítások legnagyobb vesztesei pedig a betegek mellett azok a munkavállalók, akik előtt nincs perspektíva - mondta Cser Ágnes.

A megmozduláson elhangzott: ha rövidesen nem változik a finanszírozás mértéke, akkor a jelenleginél is nagyobb problémákkal kell számolni az ágazatban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását