2024. április 26. - Ervin

Mintegy 300 milliós átalakítás a bazárt strandfürdőben

Új külsővel és a korábbinál teljesebb körű szolgáltatásokkal fogadhatja vendégeit a jövő nyártól a jelenleg zárva tartó ceglédi strandfürdő - közölte a város önkormányzatának kabinetvezetője az MTI-vel. A projekt teljes költségéből mintegy 80 millió forintot uniós forrásból fedeznek.
2010. március 5. péntek 17:24 - HírExtra
Rajki László elmondta, hogy mivel az ÁNTSZ korábban több hiányosságot is feltárt az elavult fürdőben, immár harmadik éve zárva tartanak. A nemrégiben elnyert 80 millió forintos uniós támogatás jó alap az újbóli megnyitáshoz, ám az önkormányzat egyelőre nem tudja, hogy miből tesz hozzá az összeghez még legalább 200 milliót. Ennyi kellene ugyanis a városi strand rekonstrukciójához.

A tervek szerint a termál- és az úszómedence burkolatát kicserélik, ez utóbbiba vízforgatót szerelnek, s egy gyermekpancsoló is készülne. A klasszikus régi épület formája megmaradna, de azt kívül-belül felújítanák és abban egyebek mellett sókamrát, valamint szaunát létesítenének. Az új öltözőkkel, modern recepcióval és büfével bővített fürdő az öltözőket a termálmedencével összekötő folyosónak köszönhetően a jövőben egész évben nyitva tartana.

A kabinetvezető kitért arra, hogy a beruházó, illetve működtető - az önkormányzati tulajdonban lévő Mobilpark Kft. - elképzeléseinek megfelelően sportolásra alkalmas területtel és kisebb lelátóval bővítik a szolgáltatások körét.

Az akkorra már parkosított, napozóágyakkal felszerelt modern strand valószínűleg a jövő nyáron nyithatja meg a kapuit. Az előkészítő munka már az idén tavasszal megkezdődik, ám az adminisztrációs feladatok miatt az építéshez csak ősszel láthatnak hozzá a szakemberek. Addigra a most még hiányzó bő 200 milliós fedezet előteremtéséről is gondoskodik az önkormányzat - közölte Rajki László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását