2024. május 3. - Tímea, Irma

KDNP: antiszociális szocialisták

A Fidesz-KDNP szerint a szocialisták a családok jó részétől elvennék a gyes-t, és újabb terheket rónának rájuk a bölcsődei férőhelyek fizetőssé tételével.
2010. március 13. szombat 13:55 - HírExtra
Soltész Miklós a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján egy, a napokban nyilvánosságra került tanulmányra hivatkozva azt mondta: annak lényege, hogy a családok egyáltalán nem számítanak.

A szocialisták azt akarják bizonyítani, hogy nincs szükség a gyes-re, azaz a családok jó részétől azt el akarják venni. A szocialisták újabb támadást indítottak a családok ellen - fogalmazott.

A kereszténydemokrata képviselő közlése szerint a szocialisták a gyes időtartamát először háromról két évre csökkentették, majd azt ígérték, növelik a bölcsődei férőhelyek számát. Most pedig, látva, hogy ezt nem tudják teljesíteni, fizetőssé tennék a férőhelyeket. Eközben munkahelyeket sem hoztak létre a munkaerő-piacra visszatérő édesanyáknak, s csökkentették a bölcsődei normatívákat is - jegyezte meg.

Soltész Miklós összegzése szerint az elmúlt nyolc év családellenes politikájába teljesen beleillik a szocialisták gondolatmenete. Kiüresítették és megszüntették az otthonteremtés támogatását, a családi adókedvezményt, most a gyes-t szűkítenék, illetve vennék el a családok jó részétől. Tovább folytatnák eddigi politikájukat, azt, hogy a gyermek vállalása egyenlő legyen a szegénység vállalásával - mutatott rá a népjóléti kabinet vezetője.

A szakpolitikus ígéretet tett arra, hogy a Fidesz-KDNP olyan családpolitikát folytat a jövőben - ha lehetőséget kap arra -, amely a családokat segíti otthonteremtési támogatással, családi adókedvezménnyel. Olyan politikát kívánnunk megvalósítani, hogy a gyermek vállalása érték legyen - mondta Soltész Miklós.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását