2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kétszeri boxkiállás legyen a Forma 1-ben?

A Forma-1-es csapatok vezetői és a pilóták többsége azt javasolja, hogy az előzések elősegítése érdekében a jövőben kötelező legyen a minimálisan kétszeri boxkiállás.
2010. március 15. hétfő 20:34 - HírExtra
A pilóták elsősorban azért füstölögtek, mert - az f1racing.neten olvasható véleményük szerint - a vasárnapi bahreini GP-n szinte lehetetlen volt az előzés.
"Egész idő alatt ott kullogtam a Mercedes mögött és képtelenség volt megelőzni" - írta honlapján az ausztrál Mark Webber.

Az F1 új szabályozása szerint a verseny alatt a pilóták már nem tankolhatnak és gumicsere is csak egy alkalommal kötelező. Mindez azt jelenti, hogy az egy boxkiállás csak nagyon kevés lehetőséget ad az előzésekre.

A szakemberek és az istállók vezetőinek többsége szerint a szahíri pályán rendezett, a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) győzelmével végződött viadal meglehetősen unalmasra sikeredett, a versenyautók viszonylag békésen köröztek, előzés pedig csupán akkor volt, ha valamelyik versenyautó műszaki hiba következtében lelassult, vagy a pilóta hibája miatt kicsúszott a pályáról.

"Képtelenség volt előzni" - mondta a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, aki három év szünet után tért vissza. A német versenyező a bahreini rajt után azonnal elfoglalta a hatodik pozíciót és innen már nem is tudott elmozdulni.

"Gyorsan lépni kell, mindenképpen szükség van a két kiállásra" - fogalmazott Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását