2024. május 17. - Paszkál

Pars Krisztián május végén kezdene

Már két hete teljes értékű munkát végezhet a múlt év végén lágyéksérvvel műtött olimpiai ezüstérmes kalapácsvető, Pars Krisztián, aki azt tervezi, hogy májusban versenyez idén először.
2010. március 24. szerda 14:14 - HírExtra
"Hát, már jobban vagyok, szépen gyógyulnak a sebeim és két hete rendesen tudok edzeni - nyilatkozta szerdán az MTI érdeklődésére a tavalyi világbajnokság negyedikje. - Február közepétől vízben dolgoztam, ami nagyon jót tett a hasfalamnak, s ugyan vannak még fájdalmaim, de egyébként nincs gond."

A szombathelyi nehézatléta szokásos téli programja felborult sérülése miatt, és most kell bepótolnia az elmaradt hosszú alapozást és felkészülést, de az idő rövidsége ellenére is bízik benne, hogy a nyári versenyeken, főleg a július végi barcelonai Európa-bajnokságon megfelelően tud majd teljesíteni.

"Úgy vélem, ez a másfél-két hónap elég lesz arra, hogy a nyáron kitartson az erőm - mondta a 28 éves dobó. - Még nem egyeztettünk a menedzseremmel a versenyekkel kapcsolatban, de az új kalapácsvető-sorozat három május végi versenyén, a rióin (május 23.), az ostravain (27.) és a hengelóin (30.) szeretnék ott lenni.

A sorozat pontversenyébe három viadal eredménye számít, ami már ezekkel meg lenne, persze majd meglátjuk, milyen formában leszek, mekkorákat dobok. Később is vannak viadalok, lesz lehetőség a javításra."

A nemzetközi szövetség (IAAF) az idei évben indítja el a Hammer Throw Challenge elnevezésű, 202 ezer dollár összdíjazású szakági sorozatot, mely az IAAF World Challenge League viadal részeként kapott helyet. A sorozat győztese a nőknél és a férfiaknál is 30 ezer dollárban részesül.

Pars még mindig vár arra, hogy megkapja olimpiai ezüstérmét, a doppingvétség miatt kizárt két fehérorosz atléta ügyében ugyanis még nem döntött a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS). Ezért a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége felkérte Schmitt Pál elnököt, hogy hivatalos levélben kérjen tájékoztatást Jacques Rogge-tól, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökétől az ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását