2024. május 7. - Gizella

Kövér: két jó "X" és talpra állítjuk az országot

Minél nagyobb mozgástere lesz a Fidesznek a választások után, annál hatékonyabban tudja talpra állítani a romokban heverő országot - jelentette ki Kövér László hétfőn Egerben.
2010. március 29. hétfő 19:45 - HírExtra
A Fidesz Országos Választmányának elnöke szerint ezért arra van szükség, hogy a választópolgárok mindkét szavazatukat a Fidesz-KDNP-re adják az országgyűlési választáson. Ennek érdekében a legfontosabb feladat: meggyőzni az embereket arról, hogy van értelme a közéleti részvételnek, vagyis legyőzni az apátiát - tette hozzá. Kövér László a sajtótájékoztatón elmondta: ugyan a Fidesz-KDNP-nek olyan mértékű a támogatottsága, hogy mindenki kész tényként kezeli a választási győzelmet, ám azokat a kérdéseket nyitva látják az elemzők, hogy milyen többséggel végez az élen, illetve a Jobbik vagy az MSZP lesz-e a második, továbbá az LMP vagy az MDF bejut-e a parlamentbe.

Ugyanakkor a Fidesz-KDNP számára pozitív, kecsegtető felmérések egyelőre csak esélyek, amelyeket a választók tudnak április 11-én valóra váltani. Ezért a Fidesz legnagyobb ellenfele a kampány során az emberekben kialakult reményvesztettség. Ennek legyőzése a jelöltek legfontosabb feladata - szögezte le.

A továbbiakban arról beszélt, hogy az elmúlt nyolc év kormányzása éppen azt tette tönkre, amit az ország a rendszerváltást követően kiküzdött magának, mert mára romokban hever az ország. Ebben a helyzetben a következő kormánynak az lesz a legfontosabb feladata az első fél évben, hogy kezelje a csődtömeget. Megakadályozza az egészségügyi rendszer, a közszolgáltatások, az önkormányzatok összeomlását, és megtartsa az ország fizetőképességét, pénzügyi egyensúlyát, gazdasági működőképességét.

Szerinte az államháztartási hiány is olyan mértékű, hogy a kormány április végéig "elköltekezi a rendelkezésünkre álló, az év végéig tervezett mozgásteret". Nem nagyon hagynak már más lehetőséget az új kormányra, "minthogy meg kelljen próbálni (...) egy új, az ország talpra állásához jobban megfelelő mozgásteret kialkudnunk az ország működőképességét a hiteleivel finanszírozó IMF-el" - mondta a politikus.

Ugyanakkor azt az ígéretüket is biztosan meg fogják tartani, miszerint a leltár átvétele után megtörténik majd az az elszámoltatás, amelyet az emberek döntő többsége nem csupán elvár, hanem természetesnek is tekint - fogalmazott Kövér László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

julianus
2010. március 29. 20:03
Pláne a hazugsággal! Stopposokat vettél fel, tudom..................! De ehhez mit szólsz?
A Fidesz gazdaságpolitikai víziója ( avagy most bújik ki a szög a zsákból?)
„„Egy-másfél hónappal a választások után el kell mondani az igazságot a magyar gazdaság állapotáról, mégpedig úgy, hogy „maradék kis reputációnkat se veszítsük el” – utalt nyíltan a kettős beszéd kényszerére az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója vezetőinek múlt heti budapesti ülésén Orbán Viktor. ”””
A korábbi dokumentumokból, írásokból és interjúkból mindenesetre kitetszik, hogy a Fidesz négy év alatt némiképp megrostálta ígéret portfólióját. A leglátványosabb visszavonulás nyugdíjügyekben mutatkozik meg. A garanciatörvény benyújtása után néhány nappal, 2006. február 22-én Áder János, Varga Mihály és társaik már a 14. havi nyugdíj fokozatos, 2010-ig történő bevezetését kezdeményezték a parlamentben. A Fidesz idei választási füzetecskéje jóval szerényebb – és hitelesebb – célt jelöl meg: csupán a nyugdíjak reálértékének megőrzését vállalja.
Adókulcsokat mérsékelni jószerével csak akkor lehet, ha az adórendszerben rejlő, még meg-maradt kivételeket szűkítik, például az egyszerűsített vállalkozási adó és egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás megszüntetésével, amit a Fidesz tágabb környezetébe tartozó köz-gazdák már régóta szorgalmaznak.

A személyi jövedelemadó kulcsai is alacsonyak: az Országgyűlés már tavaly elfogadta a 2011-re érvényes szja-táblát, eszerint évi 15 millió forintos határig a jövedelmek csupán 17 százalékkal adóznak. A Fidesz természetesen spórolna a közkiadásokkal is, de hogy melyekkel, arra szintén csak homályos ígéreteket tett.
Részletek a friss HVG-ben.

Adjon az Isten!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását