2024. május 7. - Gizella

Pörzse egyenruhájával nem is foglalkoztak

Bizonyíték hiányában nem vizsgálta az Országos Választási Bizottság (OVB) péntek esti ülésén azt a kifogást, amelyet azért nyújtott be egy magánszemély, mert szerinte jogsértő, hogy Pörzse Sándor Jobbik-jelölt a betiltott Magyar Gárda egyenruhájában szerepel egy választási plakáton.
2010. április 9. péntek 19:43 - HírExtra
Az OVB 8:2 arányban úgy határozott, bizonyíték hiányában a kifogás érdemi vizsgálatra alkalmatlan.
A kifogást benyújtó magánszemély beadványában azt írta: a Jobbik Magyarországért Mozgalom egyik választási plakátján Vona Gábor, Morvai Krisztina, Balczó Zoltán és Pörzse Sándor képviselőjelölt szerepel. A kifogást benyújtó szerint Pörzse Sándor a Fővárosi Ítélőtábla által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját viseli.
Ez szerinte sérti a választási eljárási törvény azon szakaszát, amely szerint a jelöltek és jelölőszervezetek által készített plakátokra a sajtóról szóló jogszabályokat kell alkalmazni. E jogszabályok szerint a sajtótermék nem valósíthat meg bűncselekményt és nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével.
Álláspontja szerint az, hogy a Jobbik jelöltje egy választási plakáton egy jogerősen feloszlatott szervezet egyenruháját viseli, sérti mások személyhez fűződő jogait.
A vitában Hunyadi Gábor, a Jobbik OVB-be delegált tagja azt mondta, a bíróság a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet oszlatta fel, ami nem azonos a Magyar Gárda Mozgalommal.
Bordás Vilmos szerint a kifogást tevő nem csatolt be bizonyítékot, és nem jelölte meg azt nem, hogy mikor észlelte a plakátot, így elkésettnek is tekinthető. Szoboszlai György pedig közölte: ha a kifogást tevő a plakátról felvételt csatolt volna be, egyetértett volna a kifogás tartalmával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását