2024. május 10. - Ármin, Pálma

Navracsics: nagy támogatottságú kormány kell!

A Fidesz frakcióvezetője szerint a parlamenti választás második fordulójának tétje az, hogy egy olyan hatékony, egységes és nagy legitimációval bíró kormány jöhessen létre, amely a lehető legrövidebb időn belül kivezeti az országot a válságból.
2010. április 13. kedd 14:37 - HírExtra
Navracsics Tibor pártja keddi elnökségi ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: egy nagy támogatottsággal rendelkező kormány, amely a nemzeti egység jelentős részét fel tudja mutatni a választók támogatásának formájában is, hamarabb tudja kivezetni az országot a válságból.

Más a kormányzati politika üteme és hatékonysága, ha a nemzeti egység kereteiben folyik - jelentette ki a politikus. Olyan kormányzati politika kell, amely, bár alapértékeit tekintve egy-egy párthoz, világnézethez köthető, az egész nemzet érdekeit tartja szem előtt - emelte ki, hangsúlyozva, hogy ehhez kérnek felhatalmazást április 25-én, ehhez pedig arra van szükségük, hogy a nemzeti egység minél nagyobb mértékben fejeződjön ki.

Vasárnap mérleget vont az ország választóközönsége az eddigi MSZP-SZDSZ-es kormányzati politikáról, méghozzá egy olyan mérleget, amelynek eredménye minden eddiginél nagyobb egységet tükröz - mondta a frakcióvezető.

Szerinte az eredményekből az látszik: nemzeti közmegegyezés van abban, hogy Magyarország súlyos válságban van, az országnak mihamarabb olyan politikai vezetésre van szüksége, amely kivezeti ebből a válságból. Közmegegyezés van abban is, hogy az elmúlt négy, illetve nyolc év olyan "ösvényt" jelentett a magyar politikában, amely nem folytató - fűzte hozzá.

Navracsics Tibor úgy véli, míg az első forduló tétje az eddigi kormányzati politikáról szóló vélemények összegzése volt, addig a második forduló már a kormányzati felhatalmazásról szól.

Mint mondta, nemzeti közmegegyezés van abban, hogy Magyarországnak erős, egységes politikai vezetésre van szüksége, és ezzel "egybecseng a külföldi befektetők, a külföldi pénzügyi körök véleménye is", hiszen az ország megítélése az ő körükben a vasárnapi választási eredmények következtében stabil maradt, sőt javult.

A külföldi befektetők is örömmel üdvözölték a Fidesz nagyarányú győzelmét, sőt a külföldi sajtóban jelek vannak arra, hogy ők is egyértelmű és nagy felhatalmazást várnak a választók részéről a következő kormányzati politikának - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a minél nagyobb nemzeti egységen a kétharmados támogatást kell-e érteni, és erre kérnek-e felhatalmazást az emberektől, Navracsics Tibor azt mondta: azt kérik a választóktól, hogy a második fordulóban úgy szavazzanak, hogy utána ne kelljen esetleg "bánkódniuk" a voksuk miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását