2024. május 3. - Tímea, Irma

Május 20-án felállhat az új országgyűlés?

Elemzők szerint május 10-én vagy 17-én lehet az Országgyűlés alakuló ülése, és május 20-a körül felállhat az új kormány.
2010. április 25. vasárnap 22:51 - HírExtra
Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója vasárnap este a Hír TV választási műsorában felhívta a figyelmet arra, hogy a törvényi rendelkezések szerint a választások után 30 napon belül össze kell hívni a parlament alakuló ülését. Ez május 10-e vagy 17-e lehet, s akár már az alakuló ülésen kormányfőt lehet választani - tette hozzá.

Jó eséllyel május 20-a körül új kormánya lehet az országnak - mondta az elemző azt követően, hogy Sólyom László köztársasági elnök bejelentette: a lehető legkorábbi időpontra kitűzi az Országgyűlés alakuló ülésének időpontját.

Manchin Róbert, az Európai Gallup Intézet elnöke a televíziós műsorban a jogorvoslati lehetőségekre is utalva megjegyezte, hogy mindez az apparátuson és a bíróságokon is múlik.
Véleménye szerint komoly kormányzati vagy parlamenti döntéseket csak őszre lehet várni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását