2024. május 4. - Mónika, Flórián

Steiner szabályosan foglalkoztatja a tanácsadóját?

Steiner Pál, az MSZP fővárosi frakcióvezetője szabályosan, saját tanácsnoki szakértői kerete terhére foglalkoztatja azt a tanácsadót, akiről a Magyar Hírlap csütörtöki száma ír meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.
2010. május 6. csütörtök 21:16 - HírExtra
A Főpolgármesteri Hivatal MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy "ez a meg nem nevezett forrás" a városháza honlapja és a hivatal sajtóirodájának írásos válasza volt az újságnak.

A napilap közlése szerint Bródy Péter, a fővárosi nagykoalícióból kilépő, ám pozícióit megtartó MSZP-s stratégiai és városfejlesztési tanácsnok 5,4 millió forintért segíti Steiner munkáját tanácsaival. Mint írták, a megbízási szerződés januártól az őszi önkormányzati választásokig, szeptember végéig érvényes.

A helyi önkormányzatokról szóló törvény szerint a képviselő-testület tanácsnokokat választhat tagjai közül a közgyűlés által meghatározott önkormányzati feladatkörök ellátásának felügyeletére - emlékeztetett a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája.

Mint kiemelték: a Fővárosi Önkormányzat közgyűlése ezen felhatalmazás alapján választotta meg jelenlegi hét tanácsnokát, akik az általuk felügyelt feladatok ellátásához szakértőket foglalkoztathatnak. A szakértők munkájának igazolására a tanácsnokok jogosultak - jelezték.

Bródy Péter - megbízási szerződés keretén belül - ilyen szakértőként segíti Steiner Pál stratégiai, városfejlesztési tanácsnok munkáját. A szakértő szabályos szerződés alapján évi 5,4 millió forint díjazásban részesül - fűzték hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását