2024. május 4. - Mónika, Flórián

Horváth Csaba: az emberek járnak rosszul a fideszes javaslattal

Az MSZP főpolgármester-jelöltje szerint az MSZP is kezdeményezte már, hogy a parkolási díjak közvetlenül az önkormányzatokhoz kerüljenek, azonban a Fidesz javaslata nehezebbé tenné a budapestiek mindennapjait.
2010. május 18. kedd 20:20 - HírExtra
Horváth Csaba az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő közölte: a Fidesz által benyújtott törvénymódosítási javaslat szerint a jövőben az önkormányzatok nem bízhatnak meg magántársaságokat közterületi parkolási feladatok ellátásával.

Horváth Csaba hangsúlyozza, hogy a parkolási rendszer a forgalomszabályozás egyik fontos eszköze. A közösség érdekében a parkolást átláthatóbbá kell tenni, ezért kezdeményezték, hogy a parkolási díjak közvetlenül az önkormányzatokhoz kerüljenek. "Örülünk, hogy Rogán ezt legalább nem hagyta ki másolás közben" - írta.

Véleménye szerint ugyanakkor a Fidesz környezetszennyezővé alakította az MSZP parkolási javaslatát. Mint írta, Rogán Antal és Tarlós István javaslata egy lényeges ponton tér el az MSZP eredeti, márciusi javaslatától: több füstöt, több port, több károsanyagot engedne a belvárosba, nehezebbé tenné a budapestiek mindennapjait. Véleménye szerint ezt támasztja alá az általuk benyújtott törvényjavaslat, és a keddi nyilatkozatuk is.

Horváth Csaba szerint ha a Rogán-Tarlós-javaslatot ebben a formában fogadják el, "a budapestiek még nagyobbat szívhatnak a város eddiginél is szennyezettebb levegőjéből."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását