2024. május 6. - Ivett, Frida

Újabb szocialista gyanúsított a Hunvald-ügyben?

Újabb volt szocialista képviselőt gyanúsítottak meg Hunvald-ügyben: Szabó Zoltánt tettestársként, folytatólagosan elkövetett, nagy értékű csalással gyanúsítják önkormányzati ingyentelefonja miatt - értesült pénteken a Népszabadság online (NOL).
2010. május 21. péntek 19:18 - HírExtra
A Népszabadság ügyészséghez közeli forrásokból úgy tudja: Szabó Zoltán szocialista politikus két nappal azután kapott gyanúsítotti idézést, hogy megszűnt országgyűlési képviselősége és mentelmi joga.

A napilap internetes oldalán azt közölte: az ügyészség szerint Szabó részese volt a Hunvald-ügyben a visszaéléseknek, mégpedig azzal, hogy a kerületi önkormányzat közpénzen ingyen mobiltelefont adott a képviselőnek és fizette annak számláit.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére pénteken nem kívánt az ügyben nyilatkozni.

A NOL utalt arra: Szabó Zoltán a mostani parlament megalakulásáig a körzet országgyűlési képviselője volt. A választásokon az első körben jelentősen alulmaradt fideszes ellenfelével szemben, a párt ezért a két forduló között visszaléptette. Az országos listán nem volt befutó helyen, így a következő négy évben nem lesz az Országgyűlés tagja.

A Hunvald-üggyel kapcsolatban pénteken adta hírül a Népszava, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség várhatóan a nyomozás meghosszabbítását indítványozza majd az erzsébetvárosi ingatlanügyben. A nyomozás határideje most június 3. Az ügyben gyanúsított Hunvald György polgármester már másfél éve előzetes letartóztatásban van, a legutóbbi döntés szerint június 12-ig, vélhetően ennek meghosszabbítását is kérik a nyomozó ügyészek.

Az ügy másik gyanúsítottja, Gál György volt kerületi képviselő, bizottsági elnök előzetes letartóztatása már május 27-én lejár, azt ugyancsak meghosszabbíthatják. Az ügynek összesen 22 gyanúsítottja van, köztük Czibula Csaba, a Fidesz egykori kerületi alelnöke, aki a Népszava szerint Mexikóban rejtőzik; novemberben adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot, de azóta sem került elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását