2024. május 21. - Konstantin

Óriási tömeg ünnepelte a cseh válogatottat

Tízezrek vonultak az utcára Prágában és néhány más csehországi nagyvárosban, miután a cseh válogatott vasárnap este megnyerte a németországi jégkorong-világbajnokságot.
2010. május 24. hétfő 12:48 - HírExtra
A prágai Óvárosi téren két óriás kivetítőn mintegy 60-70 ezer ember nézte végig a vasárnap esti döntőt, amelyben Csehország drámai küzdelemben 2-1-re győzött a címvédő orosz csapat ellen.

Tömve voltak a csehországi kocsmák, vendéglők is, amelyekben régi szokás a nagy mérkőzések közös megnézése. A sörözők többsége addig maradt nyitva, amíg voltak vendégek. Több tulajdonos úgy nyilatkozott, hogy bevétel szempontjából "a vb-döntő jobb volt mint egy szilveszter".

A mérkőzés után megtelt a prágai Vencel tér is, és az utcákon tülkölő, zászlókat lobogtató boldog, és jórészt ittas, jelszavakat skandáló, vagy csak ordibáló szurkolókat szállító gépkocsisorok voltak láthatóak kora reggelig. A főbb belvárosi utcákat a rendőrség lezárta a gépkocsi forgalom elől, s balesetekről vagy nagyobb rendbontásról nem érkezett jelentés.

Több ittas szurkoló megpróbálta megmászni a városközpontban álló Szent Vencel lovas szobrot, s azt csak a rendőrség közbelépése akadályozta meg. A városközpontban lévő hatalmas tömegek miatt a prágai metró is meghosszabbította éjjeli üzemelését; rendkívüli éjjeli villamosjáratok is üzemeltek.

Ezrek ünnepeltek Brünnben, Ostravában, Pilsenben és más csehországi nagyvárosban is. A cseh televízióban a mérkőzést több mint 2,5 millióan, nézték, ami az ország lakosságának egynegyede.
Csehország (Csehszlovákia) a jégkorong világbajnokságok történetében a 12. aranyérmét nyerte vasárnap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását