2024. május 4. - Mónika, Flórián

KDNP: Nyugi, zajlanak az egyeztetések

Zajlanak az egyeztetések a szakszervezetekkel a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslatról - mondta a kereszténydemokrata Rétvári Bence, a javaslat egyik előterjesztője csütörtökön az MTI-nek az érintett tömörülések sajtótájékoztatójára reagálva.
2010. május 27. csütörtök 18:33 - HírExtra
A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szerint alkotmányellenes és nemzetközi egyezményekkel is ellentétes a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslat, mert az lehetővé tenné a köztisztviselők indoklási kötelezettség nélküli elbocsátását. A SZEF azt kéri az Országgyűléstől és a házelnöktől, hogy ne fogadják el a "statáriális" gyorsasággal tárgyalt javaslatot.

A kereszténydemokrata politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a kormánytisztviselők jogállásáról szóló előterjesztés az új kormány által kitűzött, a bürokrácia csökkentését és a hatékonyabb államszervezet megteremtését célzó intézkedések része.

Kifejtette: a törvényjavaslat másik előterjesztőjével, a fideszes Répássy Róberttel közösen, személyesen egyeztettek a közalkalmazottakat és köztisztviselőket tömörítő szakszervezetekkel (Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége, Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete, Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete) a javaslattal kapcsolatos kifogásaikról.

A tárgyalások - amelyeken az érdekképviseletek több problémájára máris sikerült megoldást találni -, annak ellenére, hogy az előterjesztőknek erre vonatkozóan semmilyen törvényi kötelezettsége nincsen, hivatalos formában is zajlanak: az érdekképviseletek a héten két bizottsági ülésre is meghívást kaptak. Terveik szerint, miután a szakszervezetek megismerik a módosító indítványokat, tovább folytatódhat az egyeztetés - emelte ki a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását