2024. április 30. - Katalin, Kitti

Liberális rendezvény nemzeti köntösben?

Magyar Vágta: valóban szükségünk van rá, vagy csak egy újabb népbutító, már harmadik alkalommal megrendezésre kerülő rendezvénnyel állunk szemben? Az írás a cikk írójának személyes véleményét tükrözi.
2010. május 31. hétfő 16:51 - Győry S. József
„Az első két esemény elfogadottsága igazolja, hogy a Nemzeti Vágta a magyar városok, falvak és kistérségek ünnepévé tudott válni. Egy olyan újszerű esemény született, amely egyszerre kulturális seregszemle, turisztikai látványosság, és gasztronómiai fesztivál is egyben. A Nemzeti Vágta az ország lakosainak legnagyobb találkozója lett, ahol a magyar hagyományok ápolására, a magyar települések bemutatkozására, és a magyar gondolatok kulturális megjelenítésére van lehetőség.” – olvasható a Magyar Vágta hivatalos honlapján.

Az esemény a magyar hagyományokat kívánja ápolni, ami mindenképpen támogatandó, mi több, nemes elgondolás, főként ebben a profitorientált, gondolkodás nélküli világban. Egy problémám van a dologgal, az pedig annyi, hogy nem feltétlenül kap helyet az eseményen a Tokaji aszú, a Túró Rudi, a Pick szalámi, a kalocsai fűszerpaprika-őrlemény, a Makói vöröshagyma, vagy éppen a kiváló minőségű hazai pálinkák. Néptánc, népdal mutatóban talán lesz, hátrafele nyilazás, székelyhimnusz valószínűleg kevésbé. A huszárokat mindenképpen szeretjük, de nem gondoljuk úgy, hogy csak ennyi lenne a szervezők által propagálni kívánt magyar hagyomány.



A magyar gondolatok kulturális megjelenítésével is problémák lehetnek: néhány celeb lóháton történő őrült körbe-körbe szaladgálása talán nem a magyar gondolat, hiszen mint tudjuk, hazánk politikailag is, ezáltal tehát gondolkodásmódjában is sajnos erősen megosztott. A Meleg Büszkeség Napját előbb ” ünnepeljük”, minthogy megemlékeznénk Trianonról, viszont mi vagyunk a szélsőségesek, politikailag inkorrektek: Trianon egy olyan dolog, ami csak a jobboldalnak fáj, normális embernek már elfelejtenék ezt a traumát. Ez is azt bizonyítja, hogy nincsenek egységes magyar gondolatok. Kinek a pap, kinek a papné.

A futam a kistelepülések számára azonban mindenképpen hasznos, megmutathatják magukat ország-világ előtt. Esetleges győzelmükkel még a „nagyok” figyelmét is felhívhatják problémáikra, talán nem kell bezárni az iskolájukat, vagy éppen renoválhatják az akár életveszélyes állapotban lévő templomukat.

Csücsülj Buci!


Stohl András is elindult volna a nemzeti „állatságon”, azonban a drog megtette „jótékony” hatását. Bucink nem indul, mi több, inkább csücsülni fog, persze nem a ló nyergében. Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház jelenlegi direktora persze megnyugtatta a közvéleményt: „Stohl András a Nemzeti Színház színésze, és az is fog maradni.” Ennek határozottan örülünk még akkor is, ha a fél színházi élet korábban is tisztában volt azzal, hogy Buci nem veti meg a kábítószereket. Nesze neked magyar gondolatok kulturális megjelenítése.

Abban a világban élünk, mikor az ember egyetlen „társa” a televízió, ahonnan ömlenek a bárgyú celebek, iskolázatlannál iskolázatlanabb emberek. A nemzeti kérdések most ismét divatosak lettek, a „tőke” pedig anyagi potenciát lát bennük. Egy kereskedelmi csatorna a televízió képernyőin keresztül tálcán kínálja a lebutított nemzeti gondolkodást. Meglepő? Talán nem. Egyetlen portékájuk a celebritások, valamint néhány érdemesebb művész, akik valamilyen dologból eredően mégis a csatornák mellett döntöttek. És mint tudjuk, nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél…

Adunk egy-két ötletet is.



Variánsok csakis celebékre

Nemzeti autóverseny


Szereljünk hatalmas szekerekre megbízható kormányszerkezetet, illetve régi Csepel teherautók motorját. Fék nem is kell rá, hiszen ettől lesz nézettebb, felkapottabb a verseny. Hívjuk meg Stohl Andrást, aki az alkohollal fog versenyezni: a néző smsben megtippelheti, hogy Buci hány szekeret fog elfogyasztani tíz kör alatt, ha körönként legalább három felest kell meginnia, vezetés közben.

A verseny magyar, mert a szekerek nemzetiszín pántlikákkal lennének feldíszítve, valamint egy hazai „színészóriás” ülne a bakon.

Nemzeti „tehéntőgy” verseny

A tehéntőgy az a furcsa, de igen vicces”közlekedési eszköz”, mely hasonlít egy hatalmas gimnasztika labdához, ám két fogódzkodó van rajta. Az utas ezeket megfogva rápattan a tehéntőgyre, és meglovagolja azt.

Vegyünk pár szilikonmellű, szilikonszájú, a férfimagazinok hasábjain igen népszerű hölgyet, akik erotikusan meglovagolják ezeket az eszközöket, hosszú körökön keresztül. A versenyt csak a későesti órákban lehetne műsorra tűzni, de a 18-as karika csak növelné a nézők számát, amely a hirdetők szempontjából egyáltalán nem lényegtelen. Az más kérdés, hogy számtalan 18 éven alatti gyerek nézné a műsort, még akkor is, ha igen közeledik a tanév vége, és javítani kellene az osztályzaton. A verseny magyar, mert piros-fehér-zöld tehéntőgyeken ülő hölgyikék versenyeznének egymással.

Nemzeti kúszóverseny


Költséghatékony alternatíva, ugyanis semmilyen különösebb eszközre nincsen szükségünk. Ha van a „gáton” egy bugyi szaggató szemöldökkirálynő, egy nagyszájú perszóna, és egy dzsukel legény, abban az esetben megvan oldva minden probléma. A nagyérdemű előtt a porban kell csúszniuk, amihez persze kötelességük mosolyogni. Aki előbb kúszik haza, az lesz a győztes.

A verseny magyar, mert hamisítatlan hungaricumok versenyeznének egymással.

A nagy megmérettetés - mármint a valódi vágta - a hétvégén veszi kezdetét, ha kedvük van, tekintsék meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását