2024. május 5. - Györgyi

A teljes MSZP rászállt Kósára

Az MSZP hajdú-bihari és debreceni elnöke szerint "Kósa Lajos tegnapi felelőtlen kijelentése több százmilliárd forinttal károsította meg Magyarországot; a magyar betéteseket, a devizahitellel rendelkezőket, a kereskedőket, illetve több milliárd forinttal Debrecen várost és polgárait is".
2010. június 4. péntek 13:07 - HírExtra
Oláh Lajos és Zsíros Zsolt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében kifejti: világossá vált, hogy a Fidesz átverte az embereket, mert nem tudja betartani a felelőtlen ígéreteit, s kiderült, hogy semmilyen gazdasági tervvel nem rendelkezik.

A Fidesz ezért fordul a nagyotmondás eszközeihez, amivel megrengeti az elmúlt egy évben nagy nehezen visszaszerzett nemzetközi bizalmat Magyarország iránt - írták az ellenzéki politikusok. Emlékeztetettek, hogy Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke csütörtökön egy gazdasági konferencián kijelentette: "úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük. Legfeljebb két évre szóló kríziskezelést hirdet meg a kormány a hétvégén és jövő héten. Ennek részeként a gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet."

Kósa Lajos felelőtlen nyilatkozata szembemegy az összes nemzetközi hitelminősítő, az IMF, az EU és a pénzpiac egybehangzó véleményével, amely szerint az ország állapota stabil, több szempontból jobb, mint az EU-átlag, és sokkal biztonságosabb, mint Görögország helyzete.

A szocialista politikusok kérik Kósa Lajost, hogy tartson nemzetközi sajtótájékoztatót, nyugtassa meg a piacot, s mondja el, hogy "a tegnapi kijelentése csupán egy belpolitikai célú, az önkormányzati kampány és a választási ígéretek be nem tartását megalapozó nyilatkozat volt".

Egyúttal kérik Orbán Viktort, hogy tárja a nyilvánosság elé a Jose Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével folytatott tárgyalás részleteit.

Sajtóértesülések szerint ugyanis Barroso elmondta: nem megy bele abba Brüsszel, hogy az új kormány elengedje a hiányt, hiába is próbálkoztak ennek előkészítésével az elmúlt hetekben - közölte közleményében Oláh Lajos és Zsiros Zsolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2010. június 4. 13:42
Ők se sokkal különbek. Emiatt a magyar politikai vircsaft miatt komolyan, szégyelem, hogy magyar vagyok. Ilyen vezetőket vagyunk képesek választani!?

Az hagyján, hogy a politika mozgástere egyenlő a gúzsbakötve táncolással. De mért kell ezt árulással, dilettentizmussal megfűszerezni?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását