2024. május 18. - Erik, Alexandra

Két évre veti ki a kormány a bankadót

Az eredetileg tervezett három helyett csak két évre vezeti be a kormány a bankadót - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára a Hírszerző hírportálnak adott interjújában. Cséfalvay Zoltán az internetes lapnak elmondta, hogy a keretek adottak.
2010. június 25. péntek 09:07 - HírExtra
"A 200 milliárd, az 200 milliárd" - fogalmazott. További keretfeltételnek nevezte, hogy a bankok lehetőség szerint ne terheljék tovább a fogyasztókra az adót, és a gazdasági növekedésre a legminimálisabb hatása legyen a pénzintézetek reakciójának. A családi adózást érintő kérdésre az államtitkár azt mondta: "inkább családbarát, mint családi adózás lesz", amelynek részletei novemberben, decemberben lesznek ismertek.

Mint mondta, neki az ír megoldás a szimpatikus, ahol az adókedvezmény összege emelkedik a gyerekek számával, mert azzal a legkevesebb az adminisztrációs teher. De végig kell gondolni, melyik modell illeszkedik a magyar adórendszerhez, a költségvetéshez - tette hozzá.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy a kormány második, a nyáron várható akciótervének súlypontja vélhetően a versenyképesség erősítése lesz, de tovább haladnak a bürokratikus és az adminisztratív terhek csökkentésében is.

Arra a kérdésre, hogy az elemzők által sürgetett nagy szerkezeti átalakítások, így például az egészségügyi, az oktatási rendszer reformja szerepel-e majd a második, vagy a többi csomagban, az államtitkár azt mondta, hogy ezek az átalakítások hosszabb időt vesznek igénybe, és természetesen hosszabb időt igényel az előkészítésük is. "Ilyen átalakításokat akkor célszerű megtenni, amikor a gazdaság tartós növekedési pályán van, ezért előbb ennek feltételeit kell megteremteni, ezt szolgálta a 29 pont is" - mondta Cséfalvay Zoltán a Hírszerzőnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását