2024. május 19. - Ivó, Milán
Az elődöntőben Hollandiától 3-2-es vereséget szenvedett Urugay csapott össze azzal a Németországgal melyet Spanyolország búcsúztatott. Nagyon izgalmas mérkőzésen a németek győztek, övék a bronzérem.
2010. július 10. szombat 23:02 - Telkes Árpád
A kezezések félideje

A csapatok nem túl sokáig tapogatták egymást, már a negyedik percben gólt lőtt a német Cacau. Ezt azonban nem adta meg a mexikói Archundia, mivel előtte Müller kezezett. Az erős kezdést mégerősebb folytatás követte. Több helyzet, pontrúgás is szinesítette a játékot.  Amint Suárezhez került a labda azonnal megszólalt a vuvuzela hadsereg, szomorú mementóként fújták az afrikai szurkolók Ghána emlékére.

Támadó felfogásban labdáztak a németek és az urugayiak is, nem is kellett sok, a 19. percben Müller lőtt gólt. Schweinsteiger távolról jó erővel rárúgta a kékmezesek kapujára, Musleráról kipattant, ezt lőtte a német a jobb alsó sarokba. Meglehet, ezután is sokat hallunk még a Jabuláni "szitálásáról"

Az egyenlítésre még 10 percet sem kellett várni a 28. percben egy mintaszerű támadást vezettek le az urugayiak. Az előretolt védelemnek köszönhetően, a középpályán elvesztette a labdát a német irányító Schweinsteiger, Perez lepasszolt Suáreznek aki kiugratta Cavanit, a dél-amerikai csatár pedig tökéletesen lőtte ki a sarkot.

Továbbra is voltak ugyan helyzetek, de nem született újabb gól az első 45 percen belül. Az viszont érdekes, hogy mennyi kezezés volt, úgy tűnik Suárez stílust alapított a Ghána elenni meccsen.

Forlán félideje


A második félidőre változtatás nélkül érkeztek ki a csapatok, a játék képe sem változott, hajtott a Nationalelf és az urugayi tizenegy is. Az utóbbiaknak sikerült is hamar vezetésre szert tenniük. Arevalo beadását követően Forlán félfordulatból kapsából durrantott kapura, óriási gólt lőve.

Alig telt el öt perc és jött is az egyenlítés, Jansen fejjel hozta a második német gólt. Inenntől átvették az irányítást a németek, folyamatosan és erősen támadtak. Közben bele-beleszúrt  Urugay egy-egy kontrát, azonban nem sikerült gólra váltani a próbálkozásokat.

Az egyik legizgalmasabb hajrá

A hajrában komolyabb kavarodás alakult ki a dél-amerikai kapu előtt, Khedira ébredt a leghamarabb és megszerezte a vezetést Németország a 82. percben. Hiába a kevés idő mégis a németek tűntek aktívabbnak, a két perces hosszabbítás utolsó pillanatáig. Ekkor a 16 –os vonaltól pár méterre jutott szabadrúgáshoz az urugayi nemzeti tizenegy.

Forlán a kapufát találta el ahonnan kivágódott a labda és ezzel véget is ért a mérkőzés.

A pártatlan drukkerek gyönyörére

Lehetett mindkét csapatnak szurkolni, lehetett szeretni mindkettőt a világbajnokság ideje alatt. Egy biztos, sok emlékezetes meccs fűződik a két csapathoz, Németország megérdemelten kapta a bronzérmet, de rászolgált volna Urugay is.

Jól összerakott, egységet alkotó csapat mindkettő, a megfiatalodott Nationalelf szépen teljesített, csakúgy mint az urugayi csapat akik felnőttek elődjeikhez, játékukkal nem hoztak szégyent a kétszeres világbajnok országra. Nehezen fogják várni az elkövetkező négy évet...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását