2024. május 5. - Györgyi

Hajnal óta folyamatosan mentenek a vízimentők

A viharos idő megérkezése óta, hajnali háromnegyed háromtól szinte folyamatosan mentenek a vízimentők a Balatonon - közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője vasárnap az MTI-vel.
2010. július 18. vasárnap 16:45 - HírExtra
A viharossá váló szél miatt stégen rekedt horgászok, árboctörött, vagy homokpadon fennakadt vitorláson rekedt emberek kértek segítséget a Balatonon a vízimentőktől.

Az első riasztás egy fiatal pártól érkezett, akik még az éjjel indultak vízibiciklivel horgászni Zamárdi-felső térségében egy horgászstégre, de onnan nem tudtak visszatérni a viharossá váló időjárás miatt. Mivel a pontos helyüket nem tudták meghatározni, a mentésükre induló Rupert sürgősségi mentőhajó személyzetének először meg kellett őket keresni a viharos Balatonban. A két fiatalt végül háromnegyed ötkor sikerült a szántódi kikötőben partra tenni.

Hajnalban Balatonszemes közelében egy vitorlás feneklett meg négy emberrel a fedélzetén. A hajót a vízimentők levontatták a homokpadról, és biztonságos helyre juttatták. Reggel egy Balatonfüred és Zamárdi között veszteglő árboctörött vitorláson és a rajta rekedt embereken kellett segíteni. Délelőtt pedig a sajkodi öbölben kellett egy vitorlást kett biztonságos helyre vontatni mert az erős szél miatt nem tudott kikötni - mondta a szóvivő.

Tar Mihály figyelmeztetett, a Balatonon jelenleg is másodfokú viharjelzés van érvényben, és az előrejelzések szerint a térségben bármikor kialakulhat rendkívül erős széllel, záporral, zivatarral, vagy jégesővel járó viharos időjárás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását