2024. május 20. - Bernát, Felícia

Közösségi közlekedéssé válik a taxi?

Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje megválasztása esetén a közösségi közlekedés részeként kívánja kezelni a taxiszolgáltatást.
2010. augusztus 26. csütörtök 12:41 - HírExtra
A politikus az Országos Taxis Szövetség (OTSZ), valamint a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetsége (TFTSZ) és a BKIK Taxis Szakmai Kollégium vezetőivel folytatott tárgyalás után tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a budapesti városvezetés részéről idáig egy "büntető szemlélet" érvényesült a taxisokkal szemben.

A jobbikos politikus szerint a közfeladatot ellátó taxisok a hatóságokkal való együttműködés révén aktívan részt vehetnének a közbiztonság, a közrend fenntartásában is.

Hozzátette: a 95 százalékában tisztességesen dolgozó taxisokat néhány, a szabályokat be nem tartó, engedély nélkül dolgozó vállalkozó lehetetleníti el, akik ellen a rendezetlen jogi szabályozás miatt jelenleg rendkívül nehéz fellépni.

Metál Zoltán, az OTSZ elnöke elsősorban azt emelte ki, hogy az elmúlt években az ország minden nagyvárosában tendenciává vált, hogy a térfigyelő kamerákat nem eredeti rendeltetésükre, a közbiztonság javítására, hanem a taxisok büntetésére használják.

Az érdekvédő szervezet vezetője úgy látja, hogy az utasok alkotmányos jogai sérülnek azzal, hogy csak hosszas séta után vehetik igénybe a taxikat a színházak, kórházak és irodaházak előtt elhelyezett megállni tilos táblák miatt.

A taxis szövetség elnöke szerint erre a problémára az szolgálhatna megoldásul, ha a taxik az utasok ki- és beszállása erejéig, legfeljebb öt percig az ezt tiltó táblák ellenére is megállhatnának.

Tamás Miklós, a TFTSZ elnöke elmondta, hogy a Jobbikkal való találkozójukkal azt szeretnék elérni, hogy a szakma véleménye végre elérjen a politikusi döntéshozók elé.

Sipek József, a taxis szakmai kollégium kollégiumvezetője megjegyezte: a taxis szervezetek szerint csak a tarifa, az ellenőrzés, a drosztférőhelyek száma, illetve a létszámkérdés együttes rendbetételével lehet megoldást találni a jelenlegi problémákra, és ehhez minden, a választáson induló párttal készek egyeztetni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását