2024. május 2. - Zsigmond

Bombát találtak a Szabadság téren

Bombát találtak hétfőn egy építkezésen a főváros V. kerületében, a Szabadság téren. A környéken több épületet is kell üríteni, közöttük az amerikai nagykövetséget is - közölte Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.
2010. augusztus 30. hétfő 14:57 - HírExtra
Az OKF közleménye szerint a bombát hétfő délelőtt 11 óra körül találták meg. A környéken "lakosságvédelmi okokból" ki kell üríteni három lakóépületet, egy bankot és az amerikai nagykövetséget is.

Ezt követően a már a helyszínen lévő honvédségi és rendőrségi tűzszerészek átvizsgálják a területet, és az V. kerületi polgári védelmi kirendeltség vezetőjével együtt döntenek a további intézkedésekről.

Petróczi Tímea az MTI-nek elmondta, hogy a kiürítés jelenleg is tart, mivel az intézkedés hozzávetőleg négy-ötszáz embert érint.

A V. kerületi önkormányzat úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a Szabadság téri építkezésen közműcsere-munkálatok közben találtak egy II. világháborús bombát. A rendőrség és a polgári védelem a helyszínre érkezést követően azonnal megkezdte a tér kiürítését, amely várhatóan egy órán belül befejeződik.

A belvárosi önkormányzat annak a mintegy ötven lakónak, akiket a kitelepítés érint, átmeneti elhelyezést biztosít. Ők a közeli Kossuth téri házasságkötő teremben tartózkodhatnak, amíg tart a Szabadság tér átvizsgálása és a bomba elszállítása.

Bradley Hurst az MTI-nek azt mondta, hogy információk szerint egy régebbi, feltehetően világháborús robbanószerkezetről lehet szó.

Közölte, hogy a nagykövetség épülete a nap hátralévő részében zárva lesz, az ott dolgozókat már haza is küldték. Hozzátette, hogy terveik szerint kedden újra megnyitják a nagykövetséget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását